1asig.ro Printeaza acest articol

Pleci in vacanta de sarbatori? Vezi aici ce iti acopera si cat te costa o asigurare de sanatate in strainatate de la MOLDASIG!


Odata cu cresterea numarului cetatenilor moldoveni care aleg in ultimii ani sa isi petreaca vacantele in strainatate a crescut si numarul adresarilor acestora la institutiile medicale din tara gazda, arata statisticile oficiale. De cele mai multe ori costul acestor consultatii medicale este de zeci de ori mai mare decat echivalentul lor in Republica Moldova, aceasta fiind o problema majora pentru turistii moldoveni care nu au prevazut in bugetul lor o asemenea cheltuiala sau pur si simplu nu dispun de resurse financiare in acest sens.

Aici intervin beneficiile unei asigurari facultative de sanatate (medicale), care reprezinta garantia protectiei medicale si nu numai, in situatiile neprevazute.

De ce este importanta polita de asigurare medicala in strainatate si cat costa?


In cazul imbolnavirii persoanelor asigurate sau acutizarii unor boli deja existente ale acestora, polita medicala garanteaza ajutorul medical de urgenta cat si a tuturor serviciilor medicale necesare. Persoanele asigurate sunt protejate, iar reprezentantii companiei de asistenta, numarul de telefon al acestora fiind indicat in fiecare polita de asigurare, vor acorda consultanta telefonica si ajutorul necesar 24/24 ore, 7 zile pe saptamana cetatenilor moldoveni care se afla in strainatate. In acelasi timp, pretul acestei asigurari este foarte accesibil tuturor, astfel ca porneste de la doar 1,5 USD.

Evenimentele acoperite de polita de asigurare de calatorie in strainatate de la MOLDASIG sunt:
Care sunt pasii de urmat in cazul imbolnavirii in strainatate?

Persoana asigurata trebuie sa contacteze compania de asistenta specializata, contactele acesteia fiind indicate expres in polita de asigurare. Astfel, asiguratul va fi indrumat la cea mai apropiata institutie medicala, pentru a i se oferi consultanta si a se efectua investigatiile necesare, precum si primul ajutor.

In cazul in care persoana asigurata a fost transportata de urgenta la o unitate medicala (ex: fiind inconstienta in urma unui accident rutier), aceasta (sau persoanele care o insotesc), urmeaza sa contacteze compania de asistenta, in timp cat mai scurt, informand despre cazul produs.

Important! Acordarea serviciilor medicale se va efectua din contul societatii de asigurare, in cazul in care compania de asistenta a fost informata de catre client despre producerea cazului asigurat si aceasta la randul sau a agreat cu asiguratorul conditiile de tratament.

Daca reprezentantii institutiilor medicale vor solicita achitarea pe loc a serviciilor acordate pacientului, persoana asigurata va obtine returnarea cheltuielilor suportate la intoarcerea acasa, prezentand urmatoarele acte:
Indiferent de destinatia aleasa si scopul calatoriei, tineti cont de beneficiile unei asigurari medicale in strainatate, o vacanta de neuitat este o vacanta asigurata!