1asig.ro Printeaza acest articol

Inmatricularile noi de autoturisme au crescut cu 32,7% in T3 2017


Inmatricularile noi de autoturisme in Romania au crescut in al treilea trimestru al acestui an cu 32,7% fata de aceeasi perioada din 2016, ajungand la 158.873 de unitati, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Comparativ cu al doilea trimestru din acest an, in T3 2017 inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 7,1%, iar inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au scazut cu 7,5%.

In trimestrul III 2017 comparativ cu trimestrul corespunzator din anul 2016, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au inregistrat creṣteri la toate categoriile, cea mai semnificativa fiind la categoria autoturisme cu 32,7%.

In total, inmatricularile noi de vehicule pentru transportul marfurilor au crescut cu 3,0% in T3 2017 comparativ cu T3 2016, la 26.581 unitati..

In ceea ce priveṣte inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul marfurilor au fost inregistrate creṣteri la autocamioane ṣi la remorci ṣi semiremorci cu 5,5% respectiv, cu 2,2% ṣi scadere la categoria autotractoare cu 7,0%.Inmatricularile noi de vehicule rutiere se refera la vehiculele rutiere inmatriculate pentru prima data in Romania. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate in leasing, precum ṣi vehiculele la mana a doua din import.

Datele nu includ reinmatricularile datorate schimbarii proprietarului in urma vanzarii autovehiculului, tramvaiele si troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultura si vehiculele de locuit.