1asig.ro Printeaza acest articol

TOPUL celor mai mari despagubiri achitate de asiguratori in 2017


Companiile de asigurari se confrunta cu daune tot mai mari de la an la an si pentru riscuri tot mai variate. Ca la finalul fiecarui an, am facut un scurt sondaj printre jucatorii din piata asigurarilor pentru a observa care sunt cele mai mari despagubiri achitate de acestia in 2017.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
ASIROM Vienna Insurance Group
GARANTA Asigurari

Asigurari generale
Asigurari de viata
CertAsig
METROPOLITAN Life
Gothaer Asigurari Reasigurari
Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA

Pana la 31 octombrie 2017, Comisia Speciala a aprobat la plata suma de 342,1 milioane de lei, din care:
Biroul Asiguratorilor Auto din Romania - BAAR

Datele inregistrate la sfarsitul lunii octombrie 2017 arata ca BAAR a solutionat integral peste 87% din dosarele ASTRA Asigurari si CARPATICA Asig, ceea ce in cifre reprezinta despagubiri platite in suma totala de peste 287 milioane de lei. In continuare, pentru dosarele avizate pana la 31 octombrie a.c., rezultate in urma falimentului ASTRA Asigurari si CARPATICA Asig la nivelul Biroului sunt constituite rezerve de dauna in suma de 254 milioane de lei.

Potrivit celor mai recente date oficiale la nivelul pietei, indemnizatiile brute platite, inclusiv maturitati si rascumparari, pentru asigurari generale si de viata au insumat, in primul semestru din 2017, 2,5 miliarde de lei, in crestere cu 17,99% comparativ cu perioada similara a anului trecut. Conform datelor ASF, aceasta este cea mai mare valoare semestriala din ultimii 5 ani.