1asig.ro Printeaza acest articol

Astazi are loc Conferinta de Asigurari din Republica Moldova


Astazi, 2 octombrie a.c., se desfasoara la Chisinau unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate pietei de asigurari - "Conferinta de Asigurari din Republica Moldova". 

Ajuns la a doua editie, evenimentul reuneste peste 100 de lideri si specialisti din Moldova, Romania, Austria, Slovenia, Olanda, Croatia, Cehia, Polonia, SUA si altii, pentru a dezbate principalele aspecte care vizeaza activitatea in sectorul de asigurari, brokeraj si cele conexe din Republica Moldova.

"Piata de asigurari din Moldova isi continua trendul de crestere, dar si de consolidare, in fata asteptandu-ne provocari care tin de transpunerea legislatiei europene referitor la Solvency 2 si IDD (Directiva europeana privind Distributia in Asigurari), dar si liberalizarea tarifelor pe RCA", a declarat Valeriu CHITAN, Presedinte, CNPF, in deschiderea conferintei.

"Liberalizarea tarifelor pe RCA, asigurarea capitaizarii pietei si un mai bun management al riscurilor in societatile de asigurare sunt principalele provocari pe care le avem pe ordinea de zi", a declarat, la randul sau, Viorel MIRON, Membru in Consiliul CNPF.

Evenimentul, organziat de XPRIMM cu Sprijinul Oficial al Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova si a Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova se desfasoara la Hotel Radisson Blu Leogrand din Chisinau.

Vorbitori de renume din tara si strainatate sustin prezentari in cadrul conferintei, printre care se ragasesc:
Printre subiectele regasite pe agenda conferintei se numara:
[galerie|Moldova-2018]