1asig.ro Printeaza acest articol

Cate asigurari obligatorii de locuinta erau in vigoare la finalul lunii noiembrie?


La finalul lunii noiembrie a.c., numarul politelor de asigurare obligatorie a locuintelor a fost in usoara crestere atat comparativ cu luna octombrie 2018, cat si fata de aceeasi perioada a anului 2017, arata datele publicate pe site-ul PAID Romania.

Astfel, la data de 30 noiembrie 2018, erau in vigoare 1.693.065 polite de asigurare obligatorie a locuintelor, in crestere cu 0,33% fata de luna precedenta, respectiv cu 0,68% fata de noiembrie 2017.Conform datelor publicate pe site-ul PAID Romania, gradul de cuprindere in asigurare la sfarsitul lunii noiembrie a.c. a fost de 18,86%.

In total, in primele 11 luni din anul 2018, compania a platit daune totale in valoare de peste 2,94 milioane lei. Top 3 judete in care asiguratorul a platit cele mai multe despagubiri in aceasta perioada sunt Dambovita (431.640 lei), Prahova (358.112 lei), respectiv Valcea (291.089 lei).Dintre politele in vigoare la 30 noiembrie a.c., 93,5% au fost aferente locuintelor de tip A. De asemenea, din punctul de vedere al zonei de rezidenta, 75,1% dintre aceste au fost incheiate pentru locuinte din mediul urban.In ceea ce priveste distributia pe tipuri de locuinta, peste jumatate (57,8% - 979.674 de polite) au fost incheiate pentru apartamente.PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. PAID s-a constituit ca societate de asigurare in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societati de asigurare, actionari PAID. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii, alunecari de teren.

Reamintim ca, in luna octombrie, romanii au aflat despre pericolele la care sunt expuse locuintele in cadrul campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", sustinuta de PAID Romania. A VI-a editie a campaniei este lansata de APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, reamintindu-le romanilor ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii sau incidente pe care, oricat si-ar dori, nu le pot prevedea. Mai multe detalii sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro, precum si pe pagina de Facebook Asigura-te.