1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
45.000 EUR – cea mai mare ...

45.000 EUR – cea mai mare despagubire achitata anul trecut in baza unei asigurari de calatorie

Cea mai mare despagubire achitata anul trecut, in baza unei asigurari de calatorie de catre o companie Membra UNSAR, a fost de 45.000 EUR. Aceasta suma a fost acordata unui turist pentru acoperirea cheltuielilor medicale necesare restabilirii starii sale de sanatate. 

Din pacate, cifrele UNSAR ne arata ca acesta nu este un caz izolat. Spre exemplu, primele 5 cele mai mari despagubiri achitate in baza acestui tip de asigurare depasesc, cumulat, 207.000 EUR.

“Odata cu venirea verii, ne gandim cu totii la momentele de relaxare pe care le vom petrece alaturi de cei dragi. Insa, chiar si in vacanta putem avea parte de situatii mai putin placute, care ne pot afecta serios bugetul. De aceea, recomandam tuturor sa se informeze si sa aleaga solutia potrivita pentru o vacanta fara griji - asigurarea de calatorie”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.

Deloc intamplator, observam interesul in crestere al romanilor cu privire la aceste asigurari. Astfel, conform celei mai noi cercetari sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 40% dintre respondenti declara ca sunt mai interesati de acest tip de asigurare, in crestere cu 14 p.p. fata de anul trecut. 

Pe scurt: o asigurare de calatorie reprezinta o plasa de siguranta financiara pentru foarte multi dintre noi, preluand cheltuielile medicale ocazionate de o imbolnavire sau de un accident petrecut in timpul vacantei. De asemenea, se pot acoperi si costurile cauzate de pierderea sau intarzierea bagajelor, pierderea documentelor, intreruperea si/sau anularea calatoriei, prejudiciile cauzate tertelor persoane, asistenta rutiera etc.

„O asigurare potrivita specificului calatoriei noastre poate raspunde tuturor acestor provocari si ne poate oferi sprijinul financiar necesar - atunci cand apar situatii neprevazute”, a declarat Alina BARBULESCU, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 21 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. 

Asigurarile reprezinta un sector – cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia. 

Asiguratorii Membri ai UNSAR platesc despagubiri de 5,2 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.

 Infiintat in 2009, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie– IRES activeaza pe piata de cercetare din Romania si functioneaza ca un think tank independent, o parte dintre studiile si proiectele pe care le dezvolta fiind dedicate optimizarii politicilor publice in diferite domenii ale societatii romanesti.