1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ALLIANZ-TIRIAC in T1 2024: ...

ALLIANZ-TIRIAC in T1 2024: cresteri pe toate liniile de business si despagubiri totale cu 44% mai mari

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a raportat prime brute subscrise totale de 910 milioane lei in primul trimestrul din 2024, mai mari cu 7% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, cheltuielile totale cu despagubirile brute au fost de aproximativ 612 milioane lei, in crestere cu 44%.

”ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a continuat sa ofere clientilor sprijin financiar real in situatiile neprevazute cu care s-au confrutat si a incheiat primul trimestru din acest an cu rezultate solide si evolutii pozitive pe toate linii de business. Astfel, la finalul primului trimestru cheltuiala totala cu daunele brute a fost de aproximativ 612 milioane lei. Din aceasta, aproximativ 361 milioane lei s-au intors la clienti prin despagubirile platite, 28 milioane lei au reprezentat maturitati si rascumparari platite, in timp ce peste 224 milioane lei au fost directionate in rezerve de dauna (pentru daune avizate si neavizate), care garanteaza platile viitoare, conform angajamentelor asumate”, a transmis compania.

Primele brute subscrise de ALLIANZ-TIRIAC au ajuns la 910 milioane lei in primul trimestru din acest an, in crestere cu 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Un avans semnificativ, de 27%, a fost inregistrat in segmentul asigurarilor de viata, confirmand nevoia de protectie in crestere a oamenilor. 

 „Anul 2024 a inceput bine pentru ALLIANZ-TIRIAC in contextul in care este si un an aniversar pentru noi, in care marcam 30 de ani de activitate pe piata din Romania. Rezultatele din primul trimestru ne confirma inca o data ca piata asigurarilor de viata din Romania are un potential ridicat, iar interesul romanilor pentru aceste produse este in crestere. Ultimii ani au dus la o constientizare mai buna a riscurilor si a incertitudinii vietii si au contribuit la dinamica pe care o vedem pe aceasta linie de business. In acelasi timp, aceasta crestere constanta pe segmentul asigurarilor de viata reprezinta o confirmare a schimbarii structurale si a eforturilor de distributie ale echipei de vanzari si a partenerilor Allianz-Tiriac, ajungand astazi sa avem un nivel similar al subscrierilor pe asigurarile de viata cu cele Casco”, a declarat Virgil SONCUTEAN (foto), CEO ALLIANZ-TIRIAC Asigurari.

O alta linie de business, care a inregistrat o crestere importanta, de peste 21% in primele trei luni din 2024, este reprezentata de asigurarile de sanatate, in contextul in care oamenii au devenit mai atenti in ceea ce priveste sanatatea lor si cauta solutii care ii pot ajuta atat sa previna, cat si sa beneficieze de un sprijin financiar atunci cand se confrunta cu probleme de sanatate. 

La finalul primului trimestru din 2024, peste 1,6 milioane de persoane si companii beneficiau de protectia financiara oferita de ALLIANZ-TIRIAC, in crestere cu aproximativ 16% fata de aceeasi perioada a anului anterior. In acelasi timp, numarul clientilor care au achizitionat asigurari online a crescut cu 32% in primul trimestru, asigurarile RCA si de calatorie fiind cel mai frecvent achizitionate in mediul online. 

Responsabili fata de comunitate – ALLIANZ-TIRIAC impreuna cu Fundatia Filantropica Metropolis construiesc o noua cladire a clinicii de psihiatrie pediatrica din cadrul Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia.

ALLIANZ-TIRIAC pune umarul la construirea unui viitor mai bun in Romania nu doar prin produsele si serviciile puse la dispozitia clientilor, ci si prin implicarea activa in rezolvarea de probleme in domenii critice ale societatii, precum educatie, sanatate, mediu sau sport. 

In primele trei luni din 2024 compania a continuat sa sustina proiecte de impact in comunitate si anunta constructia unei noi cladiri a clinicii de psihiatrie pediatrica Prof. Dr. Alexandru Obregia din Bucuresti, in parteneriat cu Fundatia Filantropica Metropolis. Investitia se ridica la 1 milion de euro, iar constructia noii cladiri va incepe la finalul acestui an. 

In plus, in primul trimestru din acest an Allianz-Tiriac a organizat, in parteneriat cu Fundatia Tiriac, a treia editie a turneului international de hochei "Allianz-Tiriac International Trophy", dedicat echipelor de copii, iar colegii voluntari au extins padurea Allianz-Tiriac cu inca 30.000 de puieti noi care marcheaza aniversarea a 30 de ani de prezenta ALLIANZ-TIRIAC in Romania.

ALLIANZ-TIRIAC este parte a grupului german ALLIANZ, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare si asigurari si cel mai valoros brand de asigurari din lume, potrivit celei mai recente evaluari Interbrand. In Romania, compania se bucura de stabilitate financiara si de increderea clientilor de peste 30 de ani.