Peste 6.260 de elevi, cu varsta intre 13-15 ani, din 390 de scoli, licee si colegii de la nivel national s-au inscris la editia a VI-a a finalei nationale a concursului European Money Quiz organizata de Asociatia Romana a Bancilor in parteneriat cu Banca Nationala a Romaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiara, Ministerul Finantelor si Institutul Bancar Roman. European Money Quiz este o competitie europeana care s-a desfasurat in cadrul Global Money Week si European Money Week, in luna martie 2024, acestea fiind programe internationale de constientizare privind cresterea nivelului de educatie financiara si digitala, anunta Autoritatea intr-un comunicat de presa.
In urma celor trei sesiuni organizate anul acesta in cadrul concursului national European Money Quiz, locul I a fost castigat de elevi din Bucuresti, respectiv de la Colegiul National Spiru Haret Bucuresti, Scoala Gimnaziala „Nicolae Labis” Bucuresti si de la Scoala nr. 41 Bucuresti.
In cadrul fiecarei sesiuni, castigatorii locului I primesc un premiu in valoare de 3.000 lei net, castigatorii premiului II beneficiaza de 2.000 lei, iar ocupantii locului III primesc un premiu in valoare de 1.000 lei.
Dintre castigatorii locurilor I, doi elevi cu cel mai bun punctaj, de la Colegiul National Spiru Haret Bucuresti si Scoala Gimnaziala „Nicolae Labis” Bucuresti, vor reprezenta Romania si vor concura la finala europeana a concursului de educatie financiara European Money Quiz care se desfasoara la data de 19 aprilie 2024 la Bruxelles.
La competitie participa peste 30 de state europene, iar castigatorii vor primi titlul de campioni europeni ai banilor in 2024 si premii in bani.
Banca Nationala a Romaniei, Autoritatea de Supraveghere Financiara, Ministerul Educatiei, Ministerul Finantelor si Asociatia Romana a Bancilor realizeaza programe comune de educatie financiara si au elaborat proiectul Strategiei Nationale de Educatie Financiara ce urmeaza sa fie aprobat pana la sfarsitul trimestrului doi al acestui an. Cresterea nivelului de educatie financiara contribuie la imbunatatirea rezilientei financiare a cetatenilor, a gradului de bunastare economica individuala si la dezvoltarea economica.