1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
ASF modernizeaza si adapteaza ...

ASF modernizeaza si adapteaza legislatia pietei de capital in raport cu evolutiile la nivel national si international

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a organizat marti o serie de consultari, la care au participat asociatii profesionale/de profil reprezentative, precum si reprezentanti ai infrastructurii pietei de capital, pe marginea propunerilor cuprinse intr-un proiect de act normativ care vizeaza modificarea si completarea legislatiei specifice, precum si stabilirea unor masuri de prevenire si combatere a publicitatii si a tehnicilor agresive de comunicare practicate de entitatile care nu sunt inscrise in Registrul Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Elaborarea proiectului de act normativ are in vedere strategia ASF in ceea ce priveste procesul de actualizare si imbunatatire continua a legislatiei pietei de capital, pentru alinierea acesteia la legislatia europeana, aflata la randul ei intr-o continua transformare. De asemenea, dezvoltarea pietei de capital, imbunatatirea protectiei investitorilor, precum si intarirea rolului ASF reprezinta alte linii directoare ale proiectului, care se regasesc, totodata, si in strategia ASF privind piata de capital, transmite autoritatea.

Conform ASF, proiectul de act normativ se axeaza pe aspecte a caror solutionare are un caracter urgent, tinand cont de dinamica si de evolutia pietei de capital, care impun adaptarea legislatiei la noile situatii aparute in practica, dar si de necesitatea reglementarii unor problematici care conduc la eficientizarea operatiunilor derulate pe piata de capital.

Modificarile aduse legislatiei ce fac obiectul proiectului de act normativ urmeaza a fi supuse aprobarii Consiliului ASF si ulterior transmise Ministerului Finantelor. Proiectul va fi supus consultarii publice, urmand a parcurge toate celelalte etape ale procesului legislativ. 

Principalele modificari ale legislatiei care guverneaza piata de capital, vizate de proiectul de act normativ, pot fi consultate aici.

Autoritatea de Supraveghere Financiara este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti. Mai multe informatii puteti gasi pe www.asfromania.ro.