1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Alexandru GEORGESCU, GROUPAMA ...

Alexandru GEORGESCU, GROUPAMA Asigurari: Un produs de asigurare telematic "te provoaca sa privesti cu un ochi critic la stilul tau de condus"

Desi exista inca mult potential in ceea ce priveste adoptarea acestora, produsele telematice de asigurare auto raman de interes pentru conducatorii auto romani. Mai mult, prin modul in care determina soferii sa isi autoevalueze abilitatile, astfel de asiguari pot contribui la siguranta rutiera, a explicat Alexandru GEORGESCU, Director National Vanzari, GROUPAMA Asigurari.

"Romanii sunt interesati de produsele de asigurare auto telematice, dar cred ca exista inca loc de imbunatatire a ratei de adoptie a acestor produse. Un astfel de produs te provoaca sa privesti cu un ochi critic la stilul tau de condus, sa iti constientizezi eventualele greseli si sa le corectezi. Cred ca avantajele justifica insa acest efort - de la mai multa siguranta in trafic, pana la predictibilitatea primei de asigurare in timp si reduceri in functie de categoria in care te incadrezi", a subliniat Alexandru GEORGESCU.

Aceste tipuri de asigurari pot contribui la cresterea gradului de siguranta rutiera, deoarece "un dispozitiv telematic instalat pe masina te poate ajuta sa iti monitorizezi si evaluezi stilul de condus si cu siguranta este util in a intelege ce poti schimba sau imbunatati pentru a-ti creste nivelul de siguranta in trafic. Insa alegerea finala de a constientiza si corecta comportamentul tine pana la urma de fiecare in parte", a punctat Directorul National de Vanzari al GROUPAMA Asigurari.

De altfel, acceptarea responsabilitatii individuale ar fi un pas extrem de important in cresterea sigurantei rutiere din tara noastra, care se afla in continuare in fruntea topului tarilor UE ca rata a deceselor din accidente rutiere. "Cred ca totul incepe de la respectarea regulilor, fie ca vorbim de regulile de circulatie sau de principii de baza cum ar fi repectul reciproc in trafic. Daca fiecare dintre noi ar fi mai receptiv la ideea de preventie si ar prioritiza prudenta, probabil ca am putea vorbi despre un trafic mai sigur", a explicat Alexandru GEORGESCU. "Cu siguranta ca exista si soferi romani care respecta regulile, sunt calmi in trafic si tin cont nu doar de siguranta lor, ci si a celorlalti participanti la trafic", a adaugat acesta.

In acest context, este foarte important ca demersurile de siguranta rutiera sa fie sustinute de cat mai multi jucatori din societate, iar asiguratorii nu fac exceptie. "Industria asigurarilor joaca un rol foarte important pentru o societate, nu doar din punct de vedere economic, ci si social, asa ca este in responsabilitatea noastra sa ne implicam in demersuri utile pentru comunitatile in care activam", a afirmat Alexandru GEORGESCU. "In ceea ce ne priveste, ori de cate ori am avut ocazia am contribuit la eforturile de crestere a gradului de constientizare cu privire la siguranta rutiera, la informare si la schimbarea perceptiei despre riscuri."

De sapte ani, GROUPAMA Asigurari este alaturi de campania nationala de siguranta si preventie FII TREAZ LA VOLAN!, sustinand proiectul in calitate de Partener.