1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Analiza: Cum arata un Halloween infricosator pentru piata muncii: concedierile, taierile de salariu si munca peste program ii sperie cel mai tare pe angajatii romani

In preajma Halloween-ului, platforma de recrutare online bestjobs a intrebat angajatii romani care sunt principalele lor temeri cu privire la job, iar cei mai multi dintre ei au mentionat o posibila restructurare a companiei ce ar putea duce la concedieri (36%), scaderea salariului (27%), cresterea volumului de munca (23%) sau lipsa de fonduri pentru prime sau cadouri de Craciun (21%). Lista temerilor este completata de o posibila criza economica ce ar afecta veniturile companiei pentru care lucreaza (18%), de cresterea obiectivelor/tintelor impuse de conducere (13%) sau de numirea unor sefi mai duri (10%).

Cea mai infricosatoare sarbatoare a anului ii prinde pe angajatii romani cu cosmaruri la locul de munca. Printre acestea se numara un salariu "fantoma" (35%), sefii "de cosmar" (15%), colegii "horror" (13%), programul de lucru "infiorator" (12%), o activitate "de-si blesteama zilele... de lucru" (9%) sau demisia colegului/colegei "de suferinta" (4%).

In ceea ce priveste activitatea de zi cu zi, respondentii sondajului bestjobs spun ca cel mai adesea le dau fiori pe sira spinarii call-urile interminabile (28%), sedintele individuale cu sefii (25%), prezentarile live in fata colegilor (11%) sau deadline-urile foarte stranse (7%). Alti 4% dintre angajatii intervievati au spus ca zilele in care trebuie sa-si paraseasca biroul de acasa si sa lucreze de la sediul companiei le provoaca spaima.

Halloween-ul nu este o sarbatoare foarte populara in randul companiilor romanesti. Doar 5% dintre angajatori organizeaza o petrecere cu aceasta tema, desi peste 70% dintre angajati sunt de parere ca, reunindu-se cu aceasta ocazie relaxata, atmosfera in echipa s-ar imbunatati.

Provocati sa aleaga in ce s-ar costuma daca ar participa la o petrecere de Halloween la birou, respondentii sondajului bestjobs au ales ca personaje pe sefii lor (41%), o personalitate din istorie (13%), un personaj dintr-un film de groaza (9%) sau chiar intr-un inspector al unei autoritati a statului (7%).

Sondajul bestjobs a fost realizat in luna octombrie, pe un esantion de 743 de utilizatori de internet.