1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Aon Romania organizeaza un ...

Aon Romania organizeaza un eveniment dedicat constientizarii nevoii de dezvoltare a asigurarilor agricole

Aon Romania, unul dintre liderii globali in brokerajul de asigurari, organizeaza pe data de 16 noiembrie evenimentul „Provocarile climei in agricultura”, la InterContinental Athenee Palace Bucharest. Evenimentul va aduce laolalta experti din domeniul agricol si al asigurarilor, pentru a dezbate riscurile din industrie, parteneriatele dintre asiguratori si fermieri, cresterea apetitului fermierilor pentru acoperirea riscurilor si solutiile inovatoare menite sa sprijine comunitatea de fermieri. 

Anul 2022 a adus provocari majore tuturor companiilor din industria agricola, nu doar in Romania, ci la nivel global. Cu o pierdere mondiala de peste 313 miliarde de dolari cauzata de evenimentele climatice extreme, dintre care doar 132 de miliarde de dolari au fost despagubiti, devine tot mai evidenta necesitatea identificarii unor solutii inovatoare pentru consolidarea sectorului agricol. Astfel, principalii jucatori din industria asigurarilor sustin ca expansiunea pietei depinde in mare masura de sporirea numarului de fermieri asigurati, precum si de diversificarea riscurilor pentru a oferi o gama variata de produse cu o acoperire complexa. 

In plus, rolul crucial al autoritatilor devine evident, deoarece, prin intermediul subventiilor acordate, acestea au responsabilitatea de a asigura un nivel inalt de siguranta pentru fermieri si de a contribui la obtinerea unor productii care sa aduca beneficii semnificative pentru intreaga natiune.

„In ultimii ani, vulnerabilitatea fermierilor in fata riscurilor a cunoscut o crestere semnificativa, determinata de dezastrele naturale declansate de schimbarile climatice, ce au avut un impact devastator asupra productiei agricole. Aceste evenimente, laolalta cu previziunile climatice negative, au generat un mai mare interes pentru asigurari si au contribuit la constientizarea problemelor cu care se confrunta industria agricola. De asemenea, au deschis calea pentru un dialog constructiv intre autoritati, fermieri si asiguratori, orientat spre identificarea solutiilor optime si a unor noi oportunitati si perspective de colaborare”, a precizat Eugen ANICESCU, CEO Aon Romania.

Evenimentul „Provocarile climei in agricultura” va oferi doua sesiuni interactive cu experti care vor explora o varietate de teme cruciale pentru sectorul agricol. In cadrul primului panel, „Provocarile prezentului prin vocea fermierilor”, se vor discuta subiecte precum impactul climei asupra performantei agricultorilor, abilitatea fermierilor de a intelege si gestiona riscurile, solutiile inovatoare pentru fermieri si rolul asociatiilor si partenerilor in sprijinirea acestora. Sesiunea va pune accentul pe dialogul constructiv cu reprezentanti de seama din cadrul asociatiilor agricole.

Cel de-al doilea panel, „Piata asigurarilor in sprijinul fermierilor-solutiile oferite de stakeholderii industriei agribusiness”, va expune solutiile potentiale in sprijinul fermierilor, cresterea apetitului fermierilor pentru acoperirea riscurilor, intersectarea asteptarilor fermierilor cu ale asiguratorilor, riscul de seceta - asigurarile clasice si solutiile inovatoare (parametrice), precum si parteneriatele intre industria asigurarilor si fermieri.

„In contextul evenimentelor ultimilor ani si ale schimbarilor climatice, solicitarea de asigurari agricole a crescut constant. Evolutia ascendenta a cererii impune necesitatea unor consultatii specializate pentru a personaliza si adapta fiecare solutie la nevoile individuale ale fermierilor. Avem cu totii o responsabilitate in ceea ce priveste educarea, comunicarea si intelegerea fermierilor cu privire la produsele disponibile pe aceasta piata", a subliniat Cerasela Tudor,  expert senior in cadrul liniei de business „Agriculture” Aon Romania.

Printre speakeri invitati la evenimentul organizat de Aon Romania se numara reprezentanti ai industriei agribusiness si ai organizatiilor de profil, precum Agxecutive, Bayer Crop Science, Agra Asigurari, Axa Climate si Munich Re. 

De asemenea, la dialog vor participa si reprezentanti din institutii precum Forumul Asociatiei Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Uniunea Nationala de Ramura a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNSCV) si Asociatia Forta Fermierilor (AFF).