1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asigurari de locuinte: ...

Asigurari de locuinte: Despagubirile achitate in primele 9 luni din 2023 au crescut cu 61%

Companiile de asigurari au achitat despagubiri de peste 119,2 milioane de lei in baza asigurarilor pentru locuinte, in primele 9 luni ale anului trecut. Astfel, sprijinul financiar oferit a inregistrat o crestere de 61% fata de valoarea achitata in aceeasi perioada a anului 2022 (74,1 milioane lei), transmite UNSAR.

Peste 83% din valoarea acestor despagubiri (99,2 milioane lei) au fost platite in baza asigurarilor facultative pentru locuinte, in crestere cu cca. 38% fata de cele efectuate in primele 9 luni ale anului 2022. 

“La implinirea unui an de la cutremurele care au afectat mai multe zone din tara noastra si nu numai, vedem inca o data importanta existentei unei asigurari facultative pentru locuinta. In acest context, este cu atat mai important ca fiecare roman sa ia toate masurile necesare pentru a fi #sigurACASA alaturi de cei dragi”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.

Chiar daca vorbim despre producerea unui dezastru natural (cutremur, inundatie sau alunecare de teren) sau a unui incendiu, furt, a unei explozii sau spargeri de conducte, important este ca fiecare locuinta sa fie protejata la intreaga ei valoare. In plus, putem beneficia de protectia unei asigurari si pentru bunurile din locuinta, prejudiciile pe care le putem produce vecinilor si chiar sa optam pentru multe alte acoperiri dedicate, in functie de tipul de locuinta detinut. 

“Cu doar 20% din fondul locativ asigurat in cazul dezastrelor naturale si cu doar 1 din 10 romani pregatit financiar in cazul unui dezastru, accesarea unei asigurari facultative ar trebui sa fie o prioritate pentru fiecare proprietar de locuinta”, a declarat Alina BARBULESCU, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 22 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. 

Asigurarile reprezinta un sector – cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia. 

Asiguratorii din Romania Membri ai UNSAR platesc despagubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce inseamna 5 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.