1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asirom a finalizat preluarea ...

Asirom a finalizat preluarea portofoliului de asigurari de la Aegon Romania

In urma achizitionarii de catre Vienna Insurance Group a companiilor Aegon din Europa Centrala si de Est, portofoliul de asigurari al Sucursalei Aegon in Romania a fost transferat catre Asirom Vienna Insurance Group. Asirom a primit aprobarea finala a acestui transfer de la Autoritatea de Supraveghere Financiara in data de 3 iulie 2024.

”Asirom Vienna Insurance Group, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria asigurarilor din Romania, este incantata sa anunte finalizarea procesului de preluare a portofoliului de asigurari de viata de la Aegon Romania. Aceasta preluare strategica reprezinta un pas semnificativ in extinderea portofoliului si consolidarea pozitiei de lider a Asirom Vienna Insurance Group pe piata asigurarilor din Romania. Prin integrarea portofoliului Aegon Romania, Asirom a devenit un partener de incredere pentru un numar si mai mare de clienti, oferind o gama diversificata de produse si servicii de asigurare adaptate nevoilor mereu in schimbare ale consumatorilor”, a transmis compania.

Prin acest transfer de portofoliu, experienta si cunostinte ale echipei Aegon, Asirom isi confirma angajamentul de a continua sa ofere solutii inovatoare si de inalta calitate clientilor sai, care vor beneficia de acces la un portofoliu extins de produse de asigurari ce acopera o gama larga de riscuri. O data cu acest transfer, Asirom si-a imbogatit portofoliul de produse oferite clientilor cu o paleta acoperitoare de asigurari de viata.

„Suntem incantati sa anuntam finalizarea procesului de preluare a portofoliului de asigurari Aegon Romania, in urma aprobarii finale din partea ASF. Ne mentinem angajamentul ferm pentru dezvoltarea segmentului de asigurari de viata, avand in vedere nevoile in continua schimbare ale clientilor nostri si obiectivul de a le oferi solutii complete si personalizate pentru siguranta lor financiara", a declarat Madalin Rosu (foto), Presedinte al Directoratului Asirom Vienna Insurance Group.

Aegon Asigurari Romania este o sucursala a Aegon Polonia (Aegon Towarzystwo Ubezpieczen Na Zycie S.A.), astfel ca transferul portofoliului de asigurari a fost aprobat si de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara Poloneza (KNF). Transferul celor peste 70.000 de contracte individuale si de grup a fost realizat cu respectarea prevederilor legale aplicabile. In perioada imediat urmatoare Asirom va transmite instintare oficiala cu informatiile privind acest transfer tuturor clientilor Aegon Asigurari Romania, pe canalele de comunicare alese de acestia. 

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurari de pe piata, cu traditie in industria asigurarilor din Romania. Compania are o retea nationala de 140 de agentii, 1.500 de agenti activi si numerosi parteneri externi. 

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), principalul grup de asigurari in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurari si fonduri de pensii din 30 de tari fac parte din acest grup cu traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii. Circa 29.000 de angajati ai VIG raspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 32 de milioane de clienti. Actiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 si la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiaza de rating A+ cu perspectiva stabila din partea reputatei agentii internationale de rating Standard & Poor’s.