1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Asociatia FINPROTECT, UNSICAR si ...

Asociatia FINPROTECT, UNSICAR si PRBAR au semnat un protocol de colaborare

Asociatia FINPROTECT, Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari – UNSICAR si Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare din Romania – PRBAR au semnat, saptamna trecuta, un protocol de colaborare pe multiple planuri de interes.

In perioada 13 - 14 iunie 2024, o delegatie a Asociatiei FINPROTECT, constituita din Paraschiv Constantin Presedinte, Gheorghe Cojocaru Prim Vicepresedinte si Calin Rangu Membru Fondator Onorific, a participat la intalnirea anuala informala UNSICAR, care a avut loc la Timisoara.

Evenimentul s-a bucurat de o larga participare a unor personalitati importante din lumea politica, din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara, din partea media si din partea sindicatelor. Dezbaterile au fost axate pe rezultatele companiilor de intermediere din asigurari, unde s-au inregistrat rezultate pozitive si provocari interesante pe toate liniile de asigurari. De asemenea, toti vorbitorii au avut in vedere in interventiile lor si grija fata de consumatori.

In cadrul evenimentului, un moment important a fost semnarea unui protocol de colaborare incheiat intre Asociatia FINPROTECT, UNSICAR si PRBAR, document prin intermediul caruia semnatarii si-au propus sa colaboreze pe baza de parteneriat activ pe multiple planuri de interes, in domeniul distributiei si imbunatatirii calitatii produselor de asigurare, astfel incat sa se asigure un standard cat mai ridicat al produselor si o cat mai mare satisfacere a nevoilor consumatorilor de servicii financiare non bancare.

Scopul general al acestui protocol a fost realizarea unui parteneriat intre cele trei organizatii semnatare care se va concretiza in:

  • Constituirea de grupuri consultative de lucru pe diverse teme care vizeaza nevoile consumatorilor de servicii financiare nebancare;
  • Asigurarea unei comunicari directe, astfel incat sa se asigure un echilibru intre nevoile consumatorilor si utilitatea produselor oferite de distribuitorii de produse;
  • Mediatizarea si informarea consumatorilor in legatura cu produsele pietei de intermediere in asigurari promovate de parti etc.

"Suntem bucurosi de semnarea acestui protocol pentru ca il consideram un instrument necesar si important care ne va  apropia si mai mult de nevoile consumatorilor de produse financiare nebancare”, a declarat Dorel Duta, Presedintele UNSICAR.

"Pentru PRBAR semnarea documentului reprezinta un reper pentru imbunatatirea produselor si serviciilor pe care le lansam pe piata in satisfacerea nevoilor concrete ale consumatorilor”, a afirmat Cristian Balanica, Director Executiv, PRBAR.

Paraschiv Constantin, Presedintele Asociatiei FINPROTECT, a tinut sa mentioneze ca deschiderea celor doua organizatii, PRBAR si UNSICAR, in realizarea acestui parteneriat este o dovada in plus ca intermediarii din asigurari din Romania sunt tot mai preocupati de oferirea unor servicii de calitate si de stabilirea unui cadru echilibrat intre personalul care asigura intermedierea si consultanta in asigurari si nevoile consumatorilor in raport cu calitatea produselor oferite de acestia, le multumeste partenerilor pentru deschidere si ii asigura ca Asociatia FINPROTECT va face dovada unui interlocutor valabil si profesionist in relatiile care vor urma.