Banca Transilvania anunta finalizarea cu succes a fuziunii cu OTP Bank Romania. BT isi consolideaza pozitia de lider si ajunge la 23% cota de piata atat prin crestere organica, cat si prin integrarea OTP Bank.
Fuziunea are ca rezultat pentru BT, de asemenea, +9% active, +13% portofoliu de credite si prezenta mai mare in Bucuresti si in centrul tarii.
“Banca Transilvania are o competenta esentiala, executia rapida si de succes a integrarilor companiilor achizitionate. De aceasta data, a fost inclusiv o integrare in timp record, in doar sapte luni, cu o implementare foarte buna, posibila datorita similaritatilor si sinergiilor dintre BT si OTP Bank, precum si implicarii echipelor celor doua banci. Le spunem bun venit noilor clienti, parteneri de business si colegi” – declara Omer TETIK, Director General, Banca Transilvania.
Cu ce vine Banca Transilvania pentru clientii noi, in urma fuziunii cu OTP Bank:
- Acces la cel mai mare ecosistem de solutii bancare si complementare banking-ului, prin companiile Grupului BT.
- Prezenta in 350 de comunitati din tara, prin cele peste 530 de sedii si peste 2.000 de aparate pentru self-banking (BT Express, BT Express Plus, BT Cash & Drop).
- Aplicatii de ultima generatie, BT Pay (pentru persoanele fizice), BT Go (pentru companii) si BT Visual Help (pentru self-banking ghidat).
- Hungarian Desk, care inseamna o serie de avantaje, cum este consultanta in limba maghiara atat pentru clientii proveniti de la OTP Bank, cat si pentru cei care lucreaza deja cu Banca Transilvania, care doresc acest lucru.
- Oferta de bun venit, care cuprinde produse, servicii si solutii.
BT a achizitionat OTP Bank si celelalte subsidiare OTP Group din Romania in 2024, pentru 347,5 milioane de euro.
Doua fuziuni in aceeasi zi, in Romania si Republica Moldova
Grupul Banca Transilvania are cel mai bogat istoric din Romania in achizitii si integrari. Acesta adauga acum expertizei sale cea mai rapida integrare, finalizata in doar sapte luni, precum si experienta a doua fuziuni simultane, in tari diferite, avand in vedere ca Victoriabank, parte din Grupul Banca Transilvania, marcheaza fuziunea cu BCR Chisinau.
Prin cele doua fuziuni, Grupul Banca Transilvania contribuie la consolidarea pietelor bancare din Romania si Republica Moldova.