1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cati romani stiu ca daunele ...

Cati romani stiu ca daunele produse vecinilor pot fi acoperite de asigurarea facultativa pentru locuinta

44% dintre romani stiu ca daunele provocate accidental vecinilor pot fi acoperite in baza asigurarilor facultative pentru locuinte, conform celei mai recente cercetari sociologice realizate de IRES, la solicitarea UNSAR.

Chiar si in aceste conditii, din cele 73 de dosare de dauna despagubite in fiecare zi calendaristica de companiile de asigurari Membre UNSAR doar in baza asigurarilor facultative pentru locuinte, 4/zi sunt pentru acoperirea daunelor provocate de catre asigurati unor terte persoane (de exemplu, vecinilor). 

Valoarea sprijinului financiar acordat anul trecut, in aceste situatii, pentru vecinii afectati de daunele produse accidental, a fost de 3,6 milioane de  lei. Desigur, vom putea discuta despre alte sume in momentul in care si gradul de cuprindere in asigurare va fi mai mare.

"Un proprietar de locuinta mai bine informat va putea lua cea mai buna decizie pentru siguranta lui si a familiei, dar si pentru a ramane in bune relatii cu vecinii. O asigurare facultativa pentru locuinta poate fi solutia potrivita pentru multe situatii neprevazute", a declarat Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General al UNSAR.

UNSAR reaminteste ca avariile accidentale produse la instalatiile de apa de conducta domina topul celor mai frecvente riscuri pentru care s-au platit despagubiri. Asadar, riscul de a produce o inundatie vecinilor este cu atat mai mare.

"Cu totii ar trebui sa avem in vedere, pe langa asigurarea locuintei la valoarea ei reala (inclusiv a bunurilor), si acoperirea avariilor instalatiilor interioare si a bunurilor electronice sau electrocasnice. In acelasi timp, sa nu uitam de raspunderea pe care o avem fata de vecini", a precizat Alina BARBULESCU, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 21 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurarile reprezinta un sector - cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia. 

Asiguratorii din Romania Membri ai UNSAR platesc despagubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce inseamna 5 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.

Infiintat in 2009, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie– IRES activeaza pe piata de cercetare din Romania si functioneaza ca un think tank independent, o parte dintre studiile si proiectele pe care le dezvoltam fiind dedicate optimizarii politicilor publice in diferite domenii ale societatii romanesti.

Foto: unsar.rp