1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Curtea Internationala de Arbitraj ...

Curtea Internationala de Arbitraj a confirmat legalitatea si caracterul executoriu al contractului de reasigurare incheiat intre EIG Re si Euroins Romania

Curtea de Arbitraj International din cadrul Institutului de Drept International Privat de la Sofia a luat o decizie, pe 2 iulie 2024, cu privire la dosarul de arbitraj initiat de Compania de Asigurari EIG Re EAD (EIG Re) in legatura cu Contractul de Reasigurare, incheiat la data de 9 februarie 2023 intre EIG Re si Euroins Romania – Asigurare Reasigurare S.A., subsidiara a Euroins Insurance Group AD, au anuntat oficialii grupului bulgar.

Potrivit unui comunicat trimis in numele EIG si Euroins Romania, decizia confirma pe deplin cererea de arbitraj a EIG Re, inclusiv prin:

  • confirmarea ca acest contract de reasigurare este incheiat in conformitate cu toate cerintele legislatiei bulgare (legislatia aplicabila in legatura cu Contractul de reasigurare);
  • confirmarea faptului ca acest contract de reasigurare este pe deplin efectiv si nu exista conditii de nulitate partiala si/sau totala a vreuneia dintre clauze si/sau Contractul de reasigurare;
  • confirmarea ca acest contract de reasigurare a fost reziliat legal la 17 martie 2023;
  • confirmarea ca, in urma incetarii de drept a Contractului de reasigurare, prima minima si de depozit sunt retinute in mod legal de catre EIG Re.

Actuala decizie a Curtii de Arbitraj confirma faptul ca actiunile conducerii EIG Re, Euroins Romania, precum si ale Euroins Insurance Group, au fost legale si efectuate in deplina conformitate cu cerintele legislatiei bulgare aplicabile, transmite grupul.

Actiunile Conducerii Euroins Insurance Group s-au concentrat pe deplin pe asigurarea suportului necesar pozitiei de solvabilitate a Euroins Romania, iar Contractul de Reasigurare a fost unul dintre instrumentele cheie in acest proces.

De asemenea, actuala Decizie de Arbitraj confirma faptul ca demersurile intreprinse de catre Conducerea Euroins Insurance Group au fost suficiente si legale pentru a asigura sprijinul necesar al filialei din Romania a Grupului. De asemenea, confirma ca motivele revocarii licentei Euroins Romania au fost legate exclusiv de actiunile extrem de discutabile ale fostei conduceri a autoritatii de supraveghere financiara din Romania (ASF), care au afectat in mod semnificativ drepturile tuturor detinatorilor de polite de asigurare.

Conducerea Euroins Insurance Group precizeaza ca isi continua procesul corespunzator de aparare a intereselor tuturor partilor interesate si asiguratilor.

Eurohold Bulgaria AD este un grup energetic si financiar lider care opereaza in Europa Centrala, de Est si de Sud-Est. Este listata la Bursa de Valori din Bulgaria si Varsovia. Eurohold detine Electrohold, un grup energetic lider din Bulgaria si proprietarul celui mai mare distribuitor, furnizor si comerciant de energie electrica din tara, care are 3.000 de angajati si deserveste peste 3 milioane de consumatori. Eurohold detine, de asemenea, Euroins Insurance Group AD (EIG), un grup lider de asigurari din regiune, care opereaza in 11 tari.