1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Explozie urmata de un incendiu la ...

Explozie urmata de un incendiu la un magazin Dedeman din Botosani. 13 oameni au fost raniti

O explozie, urmata de un incendiu, a avut loc vineri, la un magazin Dedeman din Botosani, in urma caruia 13 oameni au fost raniti. A fost activat Planul Rosu de Interventii, iar potrivit primelor date, sursa incendiului ar fi fost o centrala pe gaz.

Potrivit autoritatilor, in magazin se aflau peste 100 de persoane care au fost evacuate imediat. Cele 12 persoane ranite erau toti angajati ai magazinului si au suferit arsuri pe 10-15% din suprafata corpului.

La fata locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detasamentului Botosani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulante SMURD si doua ambulante apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta.  De asemenea, Sectia de Arsi a Spitalului Floreasca este pregatita pentru primirea pacientilor, mai spun autoritatile.

Ce tipuri de asigurari ar fi trebuit sa aiba retailer-ul intr-o astfel de situatie?

“Property, Business Interruption, Raspubdere civila fata de terti, Raspunderea angajatorului fata de proprii angajati, Accidente persoane, Grup Life pentru angajati si Asigurarea de sanatate pentru angajati. Intr-un astfel de eveniment, cred ca fiecare din aceste polite ar fi contribuit ca acoperirea unor prejudicii”, a precizat pentru 1asig.ro Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA Romania.

Ministerul Sanatatii a precizat intr-un comunicat de presa ca imediat dupa producerea incidentului, Ministrul Sanatatii impreuna cu Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta au luat legatura cu UPU Botosani, Serviciul de Ambulanta Botosani, precum si cu Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sfantul Spiridon, pentru asigurarea cat mai rapida a asistentei medicale pentru pacientii raniti.

Foto: Inquam Photos / Denis Grosu