1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FMI vine la Bucuresti pe 25 ...

FMI vine la Bucuresti pe 25 septembrie

Fondul Monetar International - FMI a anuntat ca o echipa condusa de Jan Kees Martijn va face o vizita la Bucuresti, in perioada 25 septembrie - 4 octombrie, pentru consulari in baza Articolului IV din Statutul Fondului.

”O echipa a Fondului Monetar International, condusa de Jan Kees Martijn, seful misiunii pentru Romania, se va afla la Bucuresti in perioada 25 septembrie – 4 octombrie 2023, pentru analiza anuala a economiei romanesti in baza Articolului IV”, a anuntat institutia financiara internationala.

Astfel de consultari au loc periodic cu toate statele membre FMI.

Echipa FMI va discuta despre evolutiile si politicile economice cu autoritatile romane. Aceasta va avea intalniri cu oficiali din Ministerul Finantelor, Banca Nationala a Romaniei si alte agentii guvernamentale, precum si cu reprezentanti ai sectorului privat si organizatii neguvernamentale.

La finalul vizitei, misiunea ar putea organiza o conferinta de presa.

Scopul consultarilor in baza Articolului IV este examinarea situatiei financiare si economice la nivel national si formularea unor recomandari generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare si economice de urmat pentru asigurarea stabilitatii si a unei evolutii pozitive la nivelul economiei.