1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
J.P. Morgan SE conduce un imprumut ...

J.P. Morgan SE conduce un imprumut sindicalizat de aproape 500 mil. euro pentru EUROHOLD Bulgaria

Eastern European Electric Company B.V. (EEEC) si Eastern European Electric Company II B.V. (EEEC II), filialele prin care EUROHOLD Bulgaria AD detine unitatile Grupului Electrohold, au refinantat cu succes cca. 500 de milioane EUR din creditul contractat pentru achizitia operatiunilor Grupului CEZ in Bulgaria in 2021, dezvoltarea sa ulterioara si investitiile in domeniul energetic.

EEEC B.V. si EEEC II B.V. au finalizat cu succes o tranzactie de finantare pentru un nou imprumut sindicalizat garantat de 460 de milioane EUR pe 5 ani si, respectiv, un imprumut suplimentar de 65 milioane EUR pe termen de 5,25 ani. Fondurile din noua finantare sunt destinate pentru refinantarea imprumutului sindicalizat existent de 360 de milioane EUR la nivelul EEEC B.V. si a unui alt imprumut de 125 milioane EUR la nivelul EEEC II B.V, precum si pentru cheltuieli de capital in cadrul filialelor de energie in pregatirea pentru liberalizarea pietei locale de electricitate.

„Prin securizarea noilor imprumuturi sindicalizate, EUROHOLD si-a asigurat resurse de finantare stabile pe termen lung si mijloacele financiare necesare pentru a-si realiza strategia si programul de dezvoltare pentru operatiunile in energie. Emisiunea demonstreaza pozitia noastra ca emitent de inalta calitate. Vedem aceasta tranzactie ca o confirmare a strategiei noastre de succes de dezvoltare a afacerii noastre energetice. Vom continua sa investim activ in afacerea noastra energetica si sa integram tehnologii de ultima generatie, modernizand reteaua de distributie a energiei electrice si asigurand servicii sigure, de calitate si fiabile, respectand in acelasi timp aspectele sustenabile ale operatiunilor”, a comentat Vasil Stefanov, director. al diviziei M&A a EUROHOLD.

Noua finantare a beneficiat de conditii mai bune, inclusiv economii la cheltuiala cu dobanzile, pana la scadenta sa in 2029. De asemenea, prevede un program de rambursare a datoriilor mai relaxat, cu acorduri mai usoare, adaptate la operatiunile grupului energetic si recunoscand performanta sa buna obtinuta in ultimii ani de dupa achizitia de catre EUROHOLD. Cerinta de garantii, oferita de EUROHOLD, societatea-mama, a fost si ea eliminata.

Finantarea nou aranjata include si o finantare de 15 milioane EUR pentru cheltuieli de capital (CAPEX), oferite de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru EDG West EAD, filiala de distributie a grupului, pentru modernizarea si dezvoltarea retelei de distributie a energiei electrice care va accelera programul de investitii al companiei in vederea liberalizarii viitoare a pietei de energie electrica.

J.P. Morgan SE, care a structurat finantarea achizitiei pentru Grupul CEZ in 2021, a actionat ca aranjant principal mandatat initial si contabil pentru noua finantare prin datorii. Alte opt banci si institutii financiare de top au participat la sindicatul bancar - BERD, Eurobank Private Bank Luxembourg, Bank of China Luxembourg, Postbank (Eurobank Bulgaria), Unicredit Bulbank, Raiffeisenbank International, UBB si DSK Bank. La structurarea operatiunii financiare a participat si Euro-Finance AD, divizia de investitii a EUROHOLD.

Morrison & Foerster, Linklaters LLP, Loyens & Loeff, STZ Law, Boyanov & Co au participat la tranzactie in calitate de consilieri juridici. Bank of New York Mellon, BNY Mellon Corporate Trustee Services si GLAS Trust Corporation Limited au fost printre ceilalti consilieri financiari.