1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Marsh McLennan colaboreaza cu guvernul ucrainean, bancile si asiguratorii pentru a furniza servicii de asigurare pentru transportul de cereale in Marea Neagra

Marsh McLennan (NYSE: MMC), in colaborare cu guvernul ucrainean, Agentia de Credit pentru Export a Ucrainei, Ukreximbank, Ukrgasbank si DsecuriZ Bank, au anuntat lansarea unei noi facilitati - Unity - pentru a oferi asigurari accesibile care sustin exportul de cereale si alte produse alimentare critice din porturile Ucrainene situate la Marea Neagra.

Asigurata de companii care activeaza la Lloyd's of London, Unity va oferi pana la 50 de milioane de dolari SUA in asigurari pentru nave si protectie separata si indemnizatie (P&I) pentru riscul de razboi. Ukreximbank, Banca de Export-Import a Ucrainei si banca de stat ucraineana Ukrgasbank vor furniza scrisori de credit standby, fiecare confirmata de DZ Bank, pentru a sustine facilitatile care sunt sprijinite de Ministerul Economiei al Ucrainei, oferind proprietarilor de nave si transportatorilor asigurari de risc de razboi in absenta coridoarelor sigure. Firma globala de avocatura Norton Rose Fulbright a furnizat servicii de consultanta.

La fel ca si facilitatea "As One" lansata in iulie 2022 pentru a oferi asigurari in cadrul initiativei Black Sea Grain, care acum nu mai exista, Marsh va extinde noua facilitate Unity catre clientii brokerilor inregistrati la Lloyd's of London, pentru a oferi sprijin suplimentar eforturilor umanitare in curs si pentru a ameliora presiunea continua asupra lanturilor de aprovizionare si securitatii alimentare globale.

John Doyle, Presedinte si Chief Executive Officer al Marsh McLennan, a comentat: "Marsh McLennan este hotarata sa mobilizeze experienta sa unica pentru a sprijini securitatea si stabilitatea alimentara la nivel global. Lansarea acestei facilitati de asigurare va fi benefica, in special, pentru tarile in curs de dezvoltare care cumpara o mare parte dintre cerealele Ucrainei si va contribui, de asemenea, la recuperarea si reconstructia viitoare a Ucrainei. Prin aceste eforturi, indeplinim scopul nostru ca organizatie, acela de a oferi incredere comunitatilor si clientilor nostri."

Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, a declarat: "Lansarea facilitatii Unity va permite Ucrainei sa continue aprovizionarea cu alimente esentiale catre tarile in curs de dezvoltare. In plus, noua facilitate mentine mentine Marea Neagra deschisa pentru comertul international. Parteneriatul dintre guvernul ucrainean, Marsh McLennan si Lloyd's of London este un semn de incredere in economia noastra si demonstreaza ca Ucraina este deschisa pentru afaceri."

Lansarea facilitatii urmeaza anuntului din luna iunie, cand Marsh McLennan s-a angajat sa furnizeze servicii in mod pro bono guvernului ucrainean, care - pe langa experienta in asigurari a Marsh - include construirea unei platforme de date pentru evaluarea riscurilor de razboi in Ucraina, servicii de consultanta strategica de la Oliver Wyman si modelarea reasigurarii in caz de catastrofa de la Guy Carpenter.

Marcus Baker, Global Head of Marine, Cargo & Logistics, Marsh, a declarat: "Crearea acestui parteneriate public-privat, cu asiguratori care lucreaza in tandem cu guvernul ucrainean si cu bancile locale, va accelera reluarea urgenta a exporturilor vitale de cereale in contextul efectelor in curs ale acestui conflict brutal. Structura unica a Unity va permite underwriterilor sa stabileasca preturi la niveluri mai accesibile decat cele consemnate in ultimele luni."

John Neal, CEO al Lloyd's, a adaugat: "Lloyd's saluta infiintarea acestei facilitati de asigurare, care aduce impreuna expertiza pietei noastre pentru a oferi o solutie inovatoare care va asigura transportul in siguranta al cerealelor si produselor agricole ucrainene din Marea Neagra si va contribui la ameliorarea insecuritatii alimentare globale."

Marsh McLennan (NYSE: MMC) este cea mai importanta organizatie globala de servicii profesionale in domeniile riscului, strategiei si resurselor umane. Peste 85.000 de oameni ofera consultanta clientilor din 130 de tari. Cu o cifra de afaceri anuala de peste 20 de miliarde de dolari, Marsh McLennan sprijina clientii sa navigheze intr-un mediu tot mai dinamic si complex prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul in care activeaza: Marsh ofera servicii de consultanta in gestionarea riscurilor bazate pe date si solutii de asigurare pentru clienti comerciali si consumatori. Guy Carpenter dezvolta strategii avansate de gestionare a riscurilor, reasigurare si capital care ajuta clientii sa creasca profitabil si sa urmareasca oportunitati emergente. Mercer ofera sfaturi si solutii tehnologice care ajuta organizatiile sa redefineasca domeniul resurselor umane, sa eficientizeze rezultatele privind pensiile si investitiile si sa deblocheze sanatatea si bunastarea pentru forta de munca in schimbare. Oliver Wyman functioneaza ca un consilier strategic, economic si de brand pentru clienti din sectorul privat si guvernamental.