1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Noua conducere a Asociatiei CFA ...

Noua conducere a Asociatiei CFA Romania, pentru un mandat de doi ani

Membrii Asociatiei CFA Romania au ales Presedintele si componenta Consiliului Director care va conduce organizatia in urmatorii doi ani (noiembrie 2024 – 2026).

Functia de Presedinte va fi detinuta de Adrian CODIRLASU (foto), CFA, iar cele doua functii de Vicepresedinte vor fi detinute de Alexandra SMEDOIU, CFA si de Andreea NICA, CFA. 

Trezorier al organizatiei va fi in continuare Cosmin PARASCHIV, CFA care alaturi de Mihaela LUTIA, CFA - la primul mandat in cadrul organizatiei, Dorin BADEA, CFA, Dragos CABAT, CFA, Mugur POPESCU, CFA, si Mihai PURCAREA, CFA, membrii alesi ai Consiliului Director, vor conduce si vor contribui la dezvoltarea si notorietatea asociatiei.

Adrian CODIRLASU, CFA – Presedinte al Asociatiei CFA Romania, declara: “Le multumesc colegilor pentru increderea acordata, si pot sublinia ca vom continua sa avem o “voce” puternica si consistenta, contribuind cu informatii relevante si sustinand profesionalizarea industriei financiare careia ii apartinem. De asemenea, vom mentine strategia de a ne implica in proiecte de impact pentru societate, cum sunt cele de educatie financiara, dar si in initiative de sustinere si dezvoltare a economiei romanesti.”

Asociatia CFA Romania este organizatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA), calificare administrata de CFA Institute (USA) avand  misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

Titlul CFA este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.

Astazi, in lume exista peste 170.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 160 organizatii membre ale CFA Institute. 

Candidatii pentru titlul CFA trebuie sa promoveze o serie de trei examene cu frecventa anuala. Fiecare examen presupune cca. 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 3 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.

In prezent, Asociatia CFA Romania are peste 250 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA). Profesionistii, membrii Asociatiei CFA Romania, lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.