OMNIASIG Vienna Insurance Group a platit pentru cele aproximativ 157.000 de dosare de dauna deschise in baza politelor de asigurare de sanatate din portofoliu aproximativ 47 milioane de lei in cursul anului 2023. Media de varsta a persoanelor care au folosit serviciile medicale incluse in asigurarea OMNI+ in 2023 este de 38 de ani, iar specializarile accesate cel mai frecvent de catre acestia au fost medicina de laborator, imagistica, ginecologia, recuperarea medicala si ORL, anunta asiguratorul intr-un comunicat transmis 1asig.ro.
OMNIASIG a acoperit peste 260.000 de servicii medicale pentru cei aproximativ 40.000 de asigurati prin intermediul asigurarii de sanatate OMNI+, iar orasele in care cei mai multi asigurati OMNIASIG au accesat beneficiile asigurarii de sanatate sunt Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj si Brasov.
Potrivit comunicatului transmis, femeile au apelat mai des decat barbatii la serviciile incluse in asigurarea de sanatate. Media accesarilor pentru femei a fost de 5,4, respectiv 4,5 pentru barbati. Totodata, in 2023 s-a observat o frecventa mai mare de utilizare a beneficiilor asigurarii OMNI+ in randul membrilor de familie, fata de accesarile angajatilor asigurati. Media accesarilor pentru membrii de familie a fost de 5,5, comparativ cu media angajatilor asigurati de 4,9. De asemenea, beneficiile asigurarii de sanatate au fost accesate preponderent de angajati din domeniile IT, industria financiara si comert.

In 2023, OMNIASIG a oferit clientilor sai acces la peste 1.350 de clinici partenere din tara pe baza asigurarii de sanatate OMNI+. Accesarea serviciilor medicale in aceste clinici a fost in procent de 76%. Sistemul de accesare a clinicilor partenere permite decontarea directa a serviciilor medicale, proces prin care plata se face direct intre OMNIASIG si furnizorul medical, fara a implica financiar persoana asigurata. 24% dintre asiguratii OMNIASIG au optat pentru sistemul de rambursare a serviciilor medicale.
Acesta le permite asiguratilor accesul la serviciile oricarei clinici din tara, valoarea serviciilor medicale fiind ulterior decontata de catre OMNIASIG conform planului de acoperiri din polita de asigurare. Pentru efectuarea platilor, timpul mediu de rambursare a fost de 6 zile lucratoare de la avizarea initiala.
OMNIASIG lucreaza constant la imbunatatirea serviciilor oferite clientilor sai. Astfel, in 2023 peste 740 de clinici partenere au implementat cu succes portalul digital OMNIdoc, sistem care le permite asiguratilor OMNI+ sa beneficieze de autorizarea directa a serviciilor medicale intre clinica si OMNIASIG, fara a fi nevoiti sa contacteze Call-Center-ul OMNIASIG pentru pre-autorizarea serviciilor. Digitalizarea procesului de autorizare a serviciilor medicale va continua si in 2024 pentru a cuprinde intreaga retea nationala de clinici partenere.
Verificarea clinicilor partenere inrolate in platforma OMNdoc se poate face pe website-ul OMNIASIG, aici.
In call center-ul OMNIASIG, 021.9669, timpul mediu de raspuns in 2023 a fost de doar 17 secunde.
OMNIASIG urmareste in mod constant sa ofere clientilor sai servicii prompte si de inalta calitate, astfel ca rezultatul Net Promoter Score (NPS), acordat conform evaluarii asiguratilor, pe durata derularii dosarului de dauna, a fost de 95.
Asigurarea de sanatate OMNI+ reprezinta un atu in portofoliul de beneficii al oricarui angajator pentru protectia si retentia angajatilor. OMNI+ permite angajatilor accesul la o gama larga de servicii medicale si include un sistem eficient de utilizare, adaptabil in functie de necesitatile si preferintele fiecarui utilizator. Asiguratii pot alege orice clinica sau spital privat de pe teritoriul tarii, atat pentru consultatii simple (in regim normal sau telemedicina), cat si controale, analize de laborator si investigatii (inclusiv cele complexe de tip CT, RMN), pana la urgente medicale, spitalizare, tratamente si interventii chirurgicale, sau acoperiri pentru cazurile medicale complexe.