1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
OMNIASIG a platit daune de 680 ...

OMNIASIG a platit daune de 680 mil. lei, in 2023, pe segmentul CASCO. Timpul mediu de plata/dosar a fost de 4 zile

OMNIASIG Vienna Insurance Group anunta ca in anul 2023, timpul mediu de plata a unui dosar de dauna CASCO a fost de doar 4 zile, de la data primirii ultimului document necesar dosarului. 

Timpul mediu de realizare a constatarii sau a reconstatarii a fost de doar 1 zi. 

”Aceste termene reduse de plata sunt posibile datorita eficientei procesului de gestionare a daunelor, proces care are la baza o echipa de profesionisti extrem de bine pregatiti, care utilizeaza in mod optim tehnologia si inovatia si urmaresc constant un nivel cat mai ridicat de calitate a serviciilor oferite asiguratilor companiei”, explica oficialii asiguratorului.

In cursul anului 2023, OMNIASIG a platit despagubiri in valoare de aproximativ 680 milioane lei si circa 80.000 dosare de dauna pe linia asigurarilor auto facultative Casco din portofoliul sau. 

Pentru a putea oferi asiguratilor Casco o experienta cat mai placuta, eficienta si de calitate, OMNIASIG precizeaza ca ofera acestora acces la reteaua de service-uri partenere ce include peste 760 locatii la nivel national. Dintre aceste service-uri partenere, 65% sunt service-uri de reprezentanta, iar 35% sunt service-uri multi-marca. 

Din aceasta retea, 30% dintre locatii au drept de constatare auto prin corespondenta electronica, ceea ce inseamna ca asiguratul poate merge direct in respectivul service unde va face si constatarea dosarului sau de dauna si va efectua si reparatia masinii sale.

De asemenea, OMNIASIG are si o retea nationala de constatatori specializati care pot efectua constatarea si evaluarea daunelor in centrele de constatare din principalele orase alte tarii, iar la nevoie pot efectua deplasari la locatiile indicate de clientii care au avut daune majore.

Dosarul de dauna OMNIASIG poate fi avizat si solutionat atat 100% intr-o forma digitala, cu avizarea online pe www.omniasig.ro si finalizarea procesului prin modalitati digitale, cat si prin intermediul call-center-ului companiei, 021.9669. Interactiunea umana prin intermediul echipei de specialisti ramane in continuare un element important pentru noi, oferind aceasta experienta acelor clienti care si-o doresc, in paralel cu cea digitala. 

A poster of a car service

Description automatically generated with medium confidence

OMNIASIG evalueaza permanent nivelul calitatii serviciilor oferite clientilor prin sistemul de masurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel international. Astfel, clientii care au avut un dosar de dauna la OMNIASIG sunt rugati sa evalueze experienta avuta si modalitatea de instrumentare a daunei, satisfactia asiguratului si calitatea serviciilor oferite fiind masurate intr-un sistem eficient, pe o scala de la 1 la 10. Rezultatul NPS pe linia Casco in anul 2023 a fost de 90%.

Tipurile de asigurari Casco din portofoliul OMNIASIG raspund nevoilor tuturor categoriilor de clienti, atat persoane fizice, cat si juridice. 

Pe langa produsul Casco Standard, compania ofera si produsul Casco ECOnom, la un buget redus, prin care se pot asigura masinile cu o vechime intre 6 si 20 ani. Asigurarea acopera atat riscul de accidente cu alte vehicule, precum si daunele produse de fenomene ale naturii (grindina, ploaie torentiala, furtuna, uragan, tornada, avalansa de zapada, sau prabusirea unui copac pe masina din cauza furtunii). 

De asemenea, unul dintre beneficiile asigurarii Casco OMNIASIG, utilizat mai mult in aceasta perioada, este Asistenta Rutiera, prin care asiguratii pot beneficia de suport in cazul unui incident rutier, atunci cand masina nu mai este deplasabila. 

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezenta din 1995 pe piata asigurarilor din Romania, mentinandu-se constant in topul celor mai mari si mai stabili asiguratori din tara. Compania are peste 1.100 de angajati si un portofoliu de peste 100 produse de asigurare si o retea de sucursale si agentii extinsa la nivel national. 

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurari in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurari si fonduri de pensii din 30 de tari fac parte din acest grup cu traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii. Circa 29.000 de angajati ai VIG raspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 28 de milioane de clienti. Actiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 si la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiaza de rating A+ cu perspectiva stabila din partea reputatei agentii internationale de rating Standard & Poor’s. VIG colaboreaza indeaproape cu Erste Group, cea mai mare banca de retail din Europa Centrala si de Est.