1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc la RFI Romania: Alerta ...

Ora de Risc la RFI Romania: Alerta alimentara! Pericolul din farfurie poate fi asigurat

In ultimii ani, globalizarea, tehnologizarea si ridicarea barierelor in privinta importurilor si exporturilor de alimente a dus la o crestere a numarului de produse alimentare din tara noastra. Exista mereu posibilitatea ca unele dintre ele sa fie contaminate si sa ajunga pe masa noastra, iar companiile implicate in lantul de productie si distributie sa sufere pierderi financiare enorme si probleme reputationale uriase. Cum se poate proteja o firma in asemenea situatii, de cele mai multe ori, neprevazute? Aflam din emisiunea Ora de Risc de marti, 19 septembrie, ora 17.30, difuzata de RFI Romania.

Alimentatia noastra a devenit din ce in ce mai complexa si globalizata, insa, in acelasi timp, problema retragerilor de produse de pe piata (recall) si a contaminarii lor a devenit o realitate din ce in ce mai actuala. Aceste incidente pot pune in pericol sanatatea publica si pot avea consecinte financiare semnificative asupra companiilor implicate in productie si distributie. In acest context, asigurarile de risc devin un instrument vital pentru a proteja atat consumatorii, cat si companiile in fata acestor riscuri.

Astfel, doar in prima jumatate a anului 2023, Romania a important alimente si animale vii in valoare de 5,53 miliarde euro, in crestere cu peste 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata o statistica recenta publicata de INS. Specialistii spun ca, desi exista o varietate atat de mare de produse alimentare pe piata romaneasca, companiile implicate nu sunt suficient de informate cu privire la masurile de protectie pe care le au la dispozitie.

Asadar, este contaminarea si retragerea produselor de pe piata o realitate a zilei de astazi sau este doar o temere la moda? Ce riscuri pot fi acoperite printr-o asigurare de risc si ce conditii trebuie sa indeplineasca o companie pentru a beneficia de acoperire?In plus, de ce este bine sa acoperim aceste riscuri si cum ne poate ajuta un broker?

Vom afla raspunsurile la aceste intrebari, dar si altele referitoare la retragerea produselor de pe piata si la contaminarea lor din editia live de marti, 19 septembrie, ora 17.30, de la Sergiu COSTACHE si invitata lui, Sandra-Carmina LEBRUN, Competence Center Manager Liability&Financial Lines, GrECo Romania.

*************************************

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu peste 15 ani in urma, ea este conceputa si realizata de catre echipa XPRIMM, este difuzata saptamanal cu ajutorul echipei radio RFI Romania, cel mai citat post romanesc de radio, conform "xyz xyz" si este sustinuta de portalul 1asig.ro si de Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

"Ora de Risc" este transmisa in fiecare marti, de la 17.30 si, in reluare, sambata, de la 10:10 astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!