1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Peisajul riscurilor rutiere

Stim deja ca, din punctul de vedere al sigurantei rutiere, Romania nu se afla, inca, la punctul dorit. Astfel, chiar daca numarul accidentelor rutiere grave, al persoanelor decedate in urma accidentelor rutiere si al persoanelor ranite grav au avut, in 2022, cele mai mici valori inregistrate in ultimii 10 ani, vorbim, in continuare, de medii mari de accidente si victime in urma acestora, in special comparativ cu toate celelalte tari europene.

Mai mult decat atat, dincolo de media celor peste 10 accidente rutiere grave pe zi, inregistrata anul trecut, soferii romani se confrunta si cu alte riscuri.

De exemplu, in trafic circula, in continuare, masini care nu au o polita obligatorie RCA. In 2022, conform datelor IGPR, au fost constatate "13.091 de contraventii la Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie".

Tot in 2022 au fost inregistrate 1.418 furturi de autovehicule, arata datele IGPR, adica o medie de aproape 4 masini furate zilnic.

In ambele cazuri, protejarea masinii (si a soferului) financiar cu o polita CASCO, alaturi de cea obligatorie RCA, pot face diferenta in ceea ce priveste recuperarea rapida a unui potential prejudiciu. Tocmai de aceea, alaturi de sfaturile privind siguranta rutiera, campania nationala FII TREAZ LA VOLAN! le aduce aminte soferilor si de rolul asigurarilor auto.