1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Pericolele traficului si cai de ...

Pericolele traficului si cai de reducere a lor la Ora de Risc

Romania se confrunta cu o problema grava in ceea ce priveste siguranta rutiera, iar statisticile dezvaluie o realitate alarmanta: un biciclist isi pierde viata la fiecare doua zile pe soselele tarii. Aceasta situatie impune o analiza atenta a factorilor care contribuie la aceste tragedii, a masurilor ce pot fi luate pentru a preveni astfel de pierderi de vieti si o crestere a frecventei mesajelor de constientizare a sigurantei rutiere. Despre toate acestea, dar si despre eforturile industriei de asigurari in ceea ce priveste siguranta rutiera se va discuta in editia de marti, 14 noiembrie, a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, difuzata de catre RFI Romania. 

Principalele cauze ale accidentelor in care sunt implicati biciclistii in Romania sunt diverse, incluzand lipsa infrastructurii adecvate pentru biciclisti, nerespectarea regulilor de catre soferi si, adeseori, neatentia sau chiar imprudenta acestora din urma. Drumurile aglomerate, lipsa pistelor pentru biciclisti si nerespectarea spatiului rezervat acestora sunt doar cateva dintre obstacolele cu care acestia se confrunta zilnic. 

De asemenea, educatia rutiera reprezinta un factor crucial in prevenirea accidentelor. Atat soferii, cat si biciclistii, ajung sa fie constienti de regulile de circulatie si sa-si respecte reciproc drepturile si responsabilitatile pe drumurile publice. Institutiile educationale si organizatiile non-guvernamentale pot juca un rol esential in promovarea constientizarii si in educarea comunitatii cu privire la siguranta rutiera. 

In acest sens, Uniunea Asiguratorilor (UNSAR) a lansat proiectul national “Coalitia pentru Siguranta Rutiera”, pentru o Romanie fara victime pe sosele. 

Care sunt tendintele, cum le schimbam in bine si, mai ales, cu ce viteza, cum imbunatatim statisticile nationale si europene, dar si cum se pot alatura cei interesati sa ia parte la actiunile pietei de asigurari aflam de la invitatii editiei Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General, UNSAR si Claudiu SOFRON, Specialist Asigurari Auto, UNSAR din editia de marti, 14 noiembrie, a.c., a emisunii “Ora de Risc”. 

Pana atunci, va asteptam comentariile si intrebarile pe adresa media@xprimm.com, iar realizatorul emisiunii, Sergiu COSTACHE, le va adresa invitatului in editia LIVE de marti.   

*************************************  

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru cei care inteleg ca exista riscuri si ca te poti proteja de ele, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu peste 15 ani in urma, a fost conceputa de catre echipa XPRIMM, difuzata cu ajutorul echipei radio RFI Romania si sustinuta de portalul 1asig.ro si Revista PRIMM - Asigurari & Pensii

"Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si, in reluare,  sambata, de la 10:10 pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.   

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.   

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!