1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Peste 2,6 milioane de biciclete au ...

Peste 2,6 milioane de biciclete au fost produse anul trecut in tara noastra. Romania, printre cei mai mari producatori

Peste 2,6 milioane de biciclete au fost produse in Romania in 2022, arata Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene. Conform datelor publicate, Romania se afla pe pozitia a doua in topul producatorilor, dupa Portugalia care a produsc 2,7 milioane de unitati anul trecut.

In total, peste 14,7 milioane de biciclete au fost produse pe intreg teritoriul Uniunii Europene in 2022, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut si cu 29% fata de perioada 2012-2022.

Dupa Portugalia si Romania, cel mai mare producator a fost Italia cu 2,5 milioane de unitati, Germania 1,7 milioane si Polonia cu 1 milion.

Ciclismul incurajeaza sanatatea si bunastarea individuala si, prin inlocuirea masinilor, contribuie la reducerea poluarii aerului. Este un mod de transport ecologic si constient de sanatate.

Indiferent de mijlocul de transport, Fii Treaz La Volan!

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de ApPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, se deruleaza cu sprijinul UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si se adreseaza tututor participantilor la trafic: soferi, biciclisti, trotinetisti sau pietoni.

Cea de-a VIII-a editie a campaniei s-a bazat pe miturile in trafic si de ce nu trebuie sa crezi in ele, iar ghidul complet poate fi descarcat de aici.

In plus, potrivit celui mai recent sondaj realizat de ApPA arata ca doar trei soferi din zece respecta limita de viteza atunci cand circula in oras, de aceea este important, ca biciclisti, si nu numai, sa fii atent in trafic.

Afla mai multe informatii de pe site-ul https://www.treazlavolan.ro/.

*Sursa Foto:Eurostat.eu/Rethea Bpeopleimages.com/stock.adobe.com