1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Piata asigurarilor de locuinte din ...

Piata asigurarilor de locuinte din Romania, pregatita sa acorde despagubiri rapid, in cazul unui dezastru natural major

PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale – anunță finalizarea proiectului de digitalizare completă a procesului de notificare a daunei, constatare și calculație a despăgubirilor, pentru proprietarii de locuințe afectate de calamități. 

Parte a strategiei de management al dezastrelor, aplicația digitală a fost dezvoltată pentru a face față unor scenarii de dezastru natural extins, la nivel național, și oferă industriei de asigurări capacitatea de a procesa și soluționa un număr mare de cereri de despăgubire, într-un timp scurt. 

Noua infrastructură digitală a fost prezentată în cadrul unui eveniment organizat joi, 20 iunie, la sediul PAID, la care au luat parte reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară și ai pieței de asigurări. 

„Inaugurarea acestei infrastructuri, complet digitalizate, este o nouă etapă a viziunii noastre de a construi un nivel cât mai ridicat de pregătire colectivă pentru un dezastru natural major. De 15 ani, depunem eforturi pentru creșterea gradului de acoperire în asigurare, pentru cât mai mulți proprietari de locuințe din România. Educația financiară a populației este un proces de durată.Însă, este datoria noastră, ca industrie, să garantăm fiecărui asigurat că avem resursele și instrumentele pentru a face față urmărilor economice ale unui dezastru natural. PAID are cel mai mare program de reasigurare, din Europa Centrală și de Est, în valoare de 1,3 miliarde de euro începând din luna iulie, care ne garantează capacitatea financiară de a oferi despăgubiri. Astăzi putem spune că avem noi mecanisme pentru gestionarea efectivă, într-un mod și mai eficient, a întregului proces”, a declarat Nicoleta Radu, CEO PAID. 

În perioada următoare, aplicația digitală va fi pusă la dispoziția asiguratorilor, pentru a fi utilizată în situații reale de piață. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare- reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: - Cutremur - Inundații - Alunecări de teren.