1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Reactia Eurohold la recentele ...

Reactia Eurohold la recentele articole aparute in mass media din Romania

Eurohold a publicat, miercuri, o declaratie clarificatoare ca raspuns la afirmatiile aparute in mass-media impotriva diviziei de asigurari a subsidiarei bulgare a grupului de asigurari Euroins Insurance Company AD (Euroins Bulgaria) din cadrul Holdingului Eurohold.

Grupul precizeaza ca Euroins Insurance Company AD (Euroins Bulgaria), parte din grupul de asigurari Euroins Insurance Group AD (EIG), controlat de Holdingul Eurohold, si-a extins recent operatiunile pe piata romaneasca de asigurari non-RCA in baza libertatii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services)  in conformitate cu legislatia UE si cea romaneasca.

„Euroins Bulgaria a fost autorizat de autoritatea bulgara de reglementare financiara FSC sa opereze in baza libertatii de prestare a serviciilor (FOS - Freedom of Services)in Romania inca din 2007, autorizatie care a fost notificata in mod corespunzator autoritatii financiare romane.”

Grupul considera ca au fost raspandite in mass-media din Romania informatii false despre activitatile si situatia financiara a companiilor bulgare din cadrul EIG, care ar fi putut fi tratate ca abuzuri de piata conform legilor care reglementeaza operatiunile companiilor cotate la bursa.

Eurohold este cel mai mare holding cotat la bursa din Bulgaria, iar actiunile sale sunt tranzactionate atat la bursa bulgara, cat si la cea din Varsovia.

In opinia reprezentantilor Eurohold, scopul actual al acestor atacuri agresive si activitati ilegale este de a influenta negativ si de a bloca, daca este posibil, operatiunile Euroins Bulgaria pe piata din Romania.

„Din cate stim, cazul Euroins Romania a fost adaugat pe agenda guvernului roman, iar autoritatile statului roman le-au asigurat pe cele bulgare ca vor propune o solutie in lunile urmatoare. Problema a fost discutata si ridicata si in institutiile UE, inclusiv in parlamentul UE. In plus, Eurohold si EIG au informat oficial Guvernul Romaniei despre intentia lor de a initia un arbitraj international pentru a proteja investitia grupului in Romania”, mai transmit reprezentantii Eurohold.