Echipa de studenti de la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori – FABBV, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, a castigat etapa nationala a competitiei „CFA Institute Research Challenge”, organizata de Asociatia CFA Romania.
Asociatia CFA Romania, membra a CFA Institute (SUA) – organizatia profesionistilor din sectorul investitiilor, a organizat in anul universitar 2024 – 2025, etapa nationala a competitiei „CFA Institute Research Challenge”, eveniment aflat la a 12-a editie.
Competitia “CFA Institute Research Challenge” a fost castigata de echipa de studenti de la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori – FABBV, din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. Studentii Andrei NICOLAE, Andreea POPOV, Alexander RAGEA, Luca VASILE si Teodor MIRON, coordonati de prof. univ. dr. Radu CIOBANU si avandu-l ca mentor pe Razvan LEFTER, CFA – membru al Asociatiei CFA Romania, au obtinut cel mai bun rezultat dupa desfasurarea celor doua probe ale competitiei, raportul scris de analiza si prezentarea concluziilor analizei in fata juriului format din patru analisti financiari care detin titlul CFA.
“Ne bucuram ca am organizat din nou aceasta competitie, care a reunit unii dintre cei mai talentati si motivati studenti din domeniul financiar. Dedicarea, abilitatile analitice si profesionalismul lor au fost cu adevarat impresionante. Felicitari tuturor participantilor pentru munca depusa si prezentarile deosebite. A fost o placere sa vad urmatoarea generatie de specialisti in finante, in actiune. Asteptam cu nerabdare sa le vedem parcursul profesional in continuare si speram ca ii vom intalni in comunitatea CFA peste cativa ani”, a declarat Cosmin PARASCHIV, CFA – coordonator proiect si membru in Consiliului Director al Asociatiei CFA Romania.
Acesta a multumit companiei Hidoelectrica S.A., simbol bursier H2O, pentru faptul ca a acceptat invitatia de a fi compania subiect in cadrul competitiei “CFA Institute Research Challenge”, editia a 12-a. ”Competitia se bazeaza pe principiile dezvoltarii durabile, a armoniei intre mediu, economic si social, si ne bucura faptul ca atat Hidroelectrica S.A. cat si Morphosis Capital - partenerul oficial al competitiei, au luat parte in acest proiect educational”, a transmis Asociatia.
”Apreciem eforturile celor sapte echipe de studenti inscrise in competitie, echipe care au reprezentat universitati din Romania si Republica Moldova. Suntem recunoscatori profesorilor coordonatori si voluntarilor Asociatiei CFA Romania, care si-au dedicat timpul si energia pentru pregatirea studentilor si care au contribuit la buna desfasurare a proiectului”, au mai precizat oficialii Asociatiei.
CFA Society Romania este asociatia membra a CFA Institute si totodata organizatia locala a profesionistilor in investitii, care are in componenta peste 250 membri, detinatori ai titlului CFA. Obiectivul principal al asociatiei este de a sprijini dezvoltarea pietei financiare, de a implementa excelenta profesionala si etica in sectorul financiar romanesc.
„CFA Institute Research Challenge” este o competitie a celor mai prestigioase scoli de business internationale, tematica fiind extrasa din curricula programului CFA, curricula considerata cel mai inalt standard profesional in analiza investitionala si cercetarea economica.
Programul competitiei se adreseaza celor mai reprezentative studii de caz, pregatite de catre o echipa de studenti, coordonata de catre un mentor, detinator al titlului de CFA si un profesor care activeaza in facultatea participanta.
Studiul de caz prezentat in cadrul concursului, etapa nationala, trebuie sa aiba un numar limitat de informatii si este prezentat succint unui juriu format din reprezentanti ai Asociatiei CFA Romania.
Cea mai buna prezentare si studiu de caz ofera posibilitatea calificarii in etapele urmatoare la nivel international ale competitiei „CFA Institute Research Challenge”.
Competitia se desfasoara anual sub auspiciile CFA Institute si urmeaza cele mai bune practici profesionale in cercetarea si analiza investitionala asa cum sunt ele cuprinse in portofoliul de cunostinte profesionale al programului CFA.
Echipele de studenti participanti la competitie au oportunitatea sa isi dezvolte si sa isi exerseze capacitatea de realizare si prezentare a unui raport propriu de cercetare si analiza investitionala, in fata unei audiente cu abilitati academice si profesionale. De asemenea, echipa castigatoare participa la etapa regionala a competitiei.