1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSAR: 8 din 10 romani considera ...

UNSAR: 8 din 10 romani considera esentiala protectia impotriva furturilor din locuinte

8 din 10 romani considera ca protectia impotriva furturilor din locuinte este importanta si foarte importanta, arata rezultatele celei mai recente cercetari sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR.

32% dintre romanii care se simt amenintati de producerea unui furt din locuinta lor si care considera ca riscul de producere este mare si foarte mare mentioneaza drept cauza care ar contribui la cresterea riscului de furt faptul ca au trecut deja prin experiente similare. 

Alti 27% fac referire la riscul perceput al infractiunilor din proximitate, 17% la frecventa producerii furturilor in zona in care locuiesc, 12% la atractivitatea locuintei pentru hoti, in timp ce alti 12% mentioneaza alte motive.

In acelasi timp, romanii nu raman nepasatori in fata furturilor si apeleaza la masuri de protectie, precum: sistemele de alarma/antiefractie (23%), asigurarea facultativa de locuinta care acopera si riscul de furt (10%), usa antiefractie pentru accesul in casa (7%), dar si detinerea unui caine de paza (3%).

In acest context, UNSAR si ARTS, in parteneriat cu Politia Romana, lanseaza cea de a doua editie a campaniei #sigurACASA, sub deviza #ShareInSiguranta. Aceasta se concentreaza pe masurile de siguranta pe care le putem lua in mediul online pentru a preveni furturile din locuinte. Prin acest demers venim cu informatii utile despre avantajele existentei unor masuri de preventie si de protectie financiara in cazul producerii furturilor din locuinte. 

Mai multe detalii privind #ShareInSiguranta sunt disponibile aici: https://asiguropedia.ro/siguracasa/.

Infiintata in 1994, UNSAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 21 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si a dezvoltarii durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurarile reprezinta un sector - cheie al economiei romanesti, contribuind la dezvoltarea acesteia. 

Asiguratorii din Romania Membri ai UNSAR platesc despagubiri de circa 1.8 miliarde EUR pe an, ceea ce inseamna 5 milioane EUR in fiecare zi calendaristica.