1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  ZAS: Cati STOICAN, SAFETY ...

VIDEO: ZAS: Cati STOICAN, SAFETY Broker: Topul asigurarilor pentru tinerii din generatiile Y si Z: Affinity si Sanatate

Ce tipuri de asigurari prefera tinerii din noile generatii si cum se adapteaza asiguratorii si brokerii la noile cerinte? In cea mai recenta editie a emisiunii Zodia Asigurarilor, Cati STOICAN, Member of the Board la SAFETY Broker ne-a dat cateva exemple de asigurari pe care tinerii si-ar dori sa le incheie: "Tinerii sunt axati pe produsele affinity. Au telefonale, laptopuri, animale de companie si echipamente hobby pe care ar vrea sa le asigure", a punctat reprezentantul companiei de brokeraj.

"Apar modificari de generatii si avem provocari in gasirea de personal tanar. In SAFETY am reusit sa atragem cativa angajati tineri pe care i-am intrebat ce asigurari isi doresc. Unul dintre ei mi-a spus ca ar vrea sa isi asigure echipamentele hobby. In momentul de fata exista un singur asigurator care are o clauza pe polita de locuinta unde iti poti asigura echipamentele hobby. Ne gandim pe viitor sa gandim produse care sa asigure independent echipamentul respectiv. Tinerii vad asigurarile ca pe un act de iubire, iar adultii ca pe un act de protectie, economisire. Ei nu au masini pe numele lor, nu au bani sau proprietati si vor asigurari ieftine, sa isi asigure lucrurile pe care le iubesc", spune Cati STOICAN.

"Un alt raspuns a fost ca ar vrea sa isi asigure pisica. In acest moment exista astfel de solutii de asigurare, insa doar pentru caini. Ne gandim foarte serios la un produs, pentru ca oamenii cer astfel de tipuri de asigurare si pentru pisici. In principal, tinerii sunt axati pe produsele affinity. Au telefonale, laptopuri si echipamente hobby", a continuat ea.

In plus, spune oficialul SAFETY Broker, tinerii sunt foarte constienti si despre asigurarile de sanatate. "Spre deosebire de un adult, ei au pus asigurarea pe locul doi atunci cand i-am rugat sa faca un top. Un adult isi pune masina, locuinta sau businessul, abia apoi sanatatea."

Ce au nevoie brokerii de la asiguratori pentru a fi mai eficienti?

"Nevoile sunt diverse - de la adaptarea produselor traditionale la nevoile actuale ale clientilor, pana la oferirea de suport in pregatirea profesionala a distribuitorilor. Au aparut drone, de exemplu, pe care ne este foarte greu sa le asiguram. Avem si promovam asigurarea CyberRisk, insa, din pacate, solutiile de pe piata din Romania sunt limitate", precizeaza Cati STOICAN.

"Pe langa cursurile de formare profesionala obligatorii, noi trebuie sa ne adaptam in permanenta schimbarilor si sa venim cu diverse cursuri catre forta de vanzare. Avem impreuna cu asiguratorii si workshop-uri, iar in ultimul timp am inceput sa aducem reprezentanti din zona de daune astfel incat sa invatam clientii de la inceput care sunt procedurile, masuri imediate pentru reducerea pagubei sau cum trebuie sa se protejeze. Prin implicarea mai multor departamente si colaborarea cu asiguratorii ii ajuta pe brokeri sa realizeze o vanzare corecta", a continuat ea.

Intreaga discutie despre brokeri, asiguratori, produse si clienti, in emisiunea "Zodia Asigurarilor" ce poate fi vizionata in link-ul atasat acestui articol. Asteptam sugestiile tale despre viitoare subiecte sau idei de imbunatatire a emisiunii, pe adresa noastra: media@xprimm.com

Postul de televiziune de stiri Canal 33 HD se gaseste pe RCS-RDS pe pozitia 71, Orange/Telecom pe pozitia 264, iar pe Vodafone 408.

********************

"Zodia Asigurarilor" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii private, se adreseaza publicului larg si poate fi urmarita live pe Canal 33 HD si pe YouTube in fiecare joi, de la ora 17.00.

Pagina "Zodia Asigurarilor" poate fi gasita si pe Facebook, iar pentru a (re)vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile realizate, va invitam sa accesati sau chiar sa va si abonati la canalul de YouTube al XPRIMM.