1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ASIROM a implementat un sistem de programari online pentru posesorii de asigurari de sanatate

ASIROM Vienna Insurance Group a implementat un nou sistem de programari online pentru clientii sai, posesori de asigurari de sanatate. Proiectul este realizat in parteneriat cu dezvoltatorii Docbook - aplicatie pentru programari la medic prin intermediul spatiului virtual.

In cadrul Docbook, a fost dezvoltata o sectiune speciala dedicata asiguratilor ASIROM.

Accesarea serviciilor de programare este pe cat de practica, pe atat de simpla: tot ce trebuie sa faca un client ce detine o asigurare de sanatate este sa intre in aplicatie, sa selecteze localitatea in care cauta un doctor, specialitatea, sa aleaga data programarii si sa bifeze calitatea de "asigurat ASIROM", a precizat compania.

Aplicatia ofera acces facil la intreaga baza de date, conform criteriilor selectate de utilizator. Asiguratul Asirom poate consulta lista completa de medici si disponibilitatea acestora, iar confirmarea programarii o primeste pe e-mail si / sau telefon si in contul sau de utilizator Docbook.

Clinicile partenere sunt semnalizate cu logo-ul ASIROM, insa clientii ASIROM pot accesa servicii medicale si in clinici non-partnere, beneficiind de decontare ulterioara integrala, conform contractului de asigurare.

"Ne-am dorit sa oferim asiguratilor nostri servicii croite dupa nevoile lor. Sunt din ce in ce mai multi clientii care utilizeaza extensiv facilitatile online pentru diverse necesitati; prin introducerea optiunii de programare online la medic nu facem altceva decat sa raspundem nevoilor asiguratilor nostri, oferindu-le o varianta moderna de a accesa oricand, de pe orice fel de device conectat la Internet, serviciile medicale necesare", explica Cristian IONESCU, Director General al ASIROM Vienna Insurance Group.

"Estimam ca, pana la sfarsitul anului, programarea online va fi cea mai utilizata modalitate de planificare a vizitelor la medic de catre posesorii de asigurari de sanatate Asirom", a adaugat el.

ASIROM Vienna Insurance Group spune ca este primul asigurator de pe piata din Romania care ofera clientilor sai facilitati de programare online pentru servicii medicale.

"Initiativa este aliniata cu doua dintre directiile noastre strategice: dezvoltarea portofoliului propriu de asigurari de sanatate si digitalizarea proceselor, avand in centru clientul, nevoile sale, calitatea serviciilor si intreaga experienta a consumatorului pe toata perioada de valabilitate a asigurarii, de la achizitie si pana la expirarea acesteia", afirma Cristian IONESCU.

ASIROM ofera publicului din Romania doua produse de sanatate, Grup Med, dedicat angajatiilor din companii, si Confort Med, asigurarea individuala de sanatate. Aceste produse de asigurare ofera acoperiri unice pe piata asigurarilor de sanatate din Romania si se pot personaliza dupa nevoile clientului.

Parteneriatul cu Docbook se numara printre proiectele de digitalizare initiate de ASIROM anul aceasta, dupa implementarea in departamentul de Daune Sanatate a fortei de munca digitale, prin robotii celor de la UiPath (RPA - Robotic Process Automation) si lansarea myASIROM, o aplicatie web de tip self service dedicata clientilor ASIROM prin care acestia au acces la informatii complete privitoare la politele in vigoare, isi pot plati ratele si verifica situatia unui dosar de dauna.

"Parteneriatul cu ASIROM reprezinta un pas important spre un sistem de programari medicale sigure, rapide, civilizate. Orice asigurat merita un astfel de serviciu si ne bucuram ca il putem oferi la cele mai inalte standarde de calitate, prin cele peste 100 clinici partenere din 14 localitati din tara. Se tot discuta despre digitalizarea sistemului de sanatate, insa pasii cu care se realizeaza progresele sunt parca prea mici. Ne bucuram insa ca initiativa noastra contribuie la acest proces, iar conceptul de programari medicale online devine o realitate si un element tot mai comun in vietile noastre, in care tehnologia a devenit un element natural, acceptat si folosit de toata lumea", explica Cristian BARBU, Fondator Docbook.

Aplicatia Docbook este disponibila atat in varianta desktop, la adresa www.docbook.ro, pe site-ul ASIROM, www.asirom.ro, cat si in varianta pentru smartphone si tableta ce poate fi descarcata din App Store si Google Play.

ASIROM VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurari de pe piata, cu experienta de peste 25 de ani in Romania. Compania are o retea nationala de 138 de agentii, 1.900 de agenti activi si peste 300 de parteneri externi.