1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cat de sigur e sigur?

Conform datelor Politiei Romane, 2022 a fost cel mai sigur an din punct de vedere rutier din tara noastra din ultimul deceniu. Numarul accidentelor rutiere grave, al persoanelor decedate in urma accidentelor rutiere si al persoanelor ranite grav au avut, in 2022, cele mai mici valori inregistrate in ultimii 10 ani in Romania.

Din pacate, aceasta veste buna nu este, neaparat, si "suficient de buna" si nu inseamna ca siguranta pe soselele noastre a fost atinsa. Cu 4.711 accidente grave inregistrate anul trecut, soldate cu decesul a 1.634 de persoane si ranirea grava a altor 3.685, arata datele IGPR, vorbim de o medie zilnica de 12,9 accidente rutiere grave si cel putin 4 persoane decedate.

Mai mult, chiar si in cel mai sigur sau an rutier din ultimul deceniu, Romania a continuat sa inregistreze cea mai ridicata rata a mortalitatii din Uniunea Europeana, cu 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, aproape dublu fata de media UE, care a fost de 46 de decese, potrivit datelor Comisiei Europene.

Asadar, cat de sigur este suficient de sigur? Cu siguranta, nu ne aflam inca la acel punct.

Tocmai de aceea, campania nationala de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!" ramane mai necesara ca niciodata. Editia a VIII-a a proiectului este in pregatire si va demara intr-un calendar usor diferit fata de anii precedenti. Fiti alaturi de noi - doar impreuna putem schimba lucrurile.