1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Nu iti propune rezolutii de inceput de an

Conform diverselor studii, unele cele mai populare rezolutii de inceput de an vizeaza sanatatea si un stil de viata mai bun: oamenii isi propun sa faca mai mult sport, sa manance mai sanatos si, in ansamblu, sa duca o viata mai sanatoasa.

Insa tot studiile arata ca majoritatea rezolutiilor de inceput de an esueaza. Procentele "de succes" sunt considerate, in medie, intre 9 - 12%, ceea ce ar insemna ca 91 - 88% dintre cei care isi stabilesc astfel de obiective nu reusesc sa se tina de ele pana la finalul anului.

Care sunt motivele esecului? Teluri nerealiste, numarul prea mare de rezolutii, dar si lipsa unui sistem prin care sa isi urmareasca progresul sunt doar cateva dintre motivele citate. Cum au reusit cei 9% sa isi duca obiectivele stabilite pana la capat? Strategiile sunt mai multe, insa acestea se pot rezuma la un lucru simplu: constanta. Cei care au reusit sa isi indeplineasca ce si-au propus au dat suficient timp actiunilor facute sa devina obiceiuri.

Acesta va fi si tema principala a editiei a treia a campaniei nationale de informare "Luna Asigurarilor de Sanatate": sanatatea este un contract pe teremn lung, care necesita efort constant si care se obtine in timp.

Asa ca, la inceput de an, nu iti propune rezolutii. Propune-ti obiceiuri. Iar grija fata de sanatatea ta trebuie sa devina unul din ele.