1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Nu motivatia e cea de care ai nevoie

De fiecare data cand incepem un proiect nou, ne stabilim un obiectiv nou sau ne propunem sa dezvoltam un obicei nou si bun pentru noi, suntem plini de motivatie si, la inceput, cu ajutorul ei "ardem" etape si bifam actiuni cu energie si spor, convinsi ca vom reusi sa ne ducem la indeplinire telul fara batai de cap. Problema? Motivatia nu dureaza la infinit.

Inevitabil, dupa mai multe sau mai putine zile, similar cu alte raspunsuri emotionale, motivatia noastra incepe sa piarda din intensitate si, in final, sa dispara cu totul, luand cu ea si impulsurile noastre de a continua ce ne-am propus initial.

Din pacate, chiar si in cele mai fericite cazuri, motivatia tot nu dureaza suficient pentru a ne ajuta sa ne implementam un obicei sanatos. Conform cercetatorilor din domeniu, avem nevoie de 66 de zile, in medie, pentru a ne forma un obicei nou - cu extreme situate intre minim 18 si maxim 254 de zile, in functie de fiecare dintre noi si in functie de actiunea pe care o urmarim (unele obiceiuri fiind mai greu de implementat decat altele). Si atunci, ce este de facut?

Sa ne bazam pe altceva, mai precis pe auto-disciplina si autocontrol, determinare, dar si pe intelegerea rolului si obiectivelor propuse. Ce obtinem daca ducem acest proiect la bun sfarsit? De ce ne dorim implementarea acestui obicei si ce beneficii va avea el pe termen lung?

Bineinteles, nu este usor sa vezi imaginea de ansamblu, sa iti impui llimite sau sa exersezi autocontrolul, indiferent de situatie. Tocmai de aceea, in cadrul campaniei "Luna Asigurarilor de Sanatate", vom vorbi despre obiceiuri, determinare si despre sanatatea ca obicei care presupune efort in fiecare zi.