1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIG in T1 2024: Subscrieri mai ...

VIG in T1 2024: Subscrieri mai mari cu 11%

In primul trimestru al anului 2024, Vienna Insurance Group (VIG)  a generat un volum total de prime brute subscrise de 4,297 miliarde de euro. Aceasta corespunde unei cresteri de 11% sau 426 milioane de euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. 

„VIG a inregistrat din nou o crestere de doua cifre a primelor brute subscrise in primele trei luni ale anului 2024. Cresterea foarte solida a primelor se datoreaza performantei bune a afacerilor in general”, explica Hartwig Löger, CEO si Presedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group. 

In Austria, primele brute subscrise au crescut cu 7,8%, pana la 1,510 miliarde de euro. In Republica Ceha s-a inregistrat o scadere usoara legata de cursul valutar, de 0,6%, pana la 621 milioane de euro, in timp ce in Polonia volumul primelor brute subscrise a crescut cu 7,9%, pana la 416 milioane de euro. 

In Regiunea ECE extinsa (Albania, statele baltice, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, Romania, Serbia, Slovacia, Ucraina si Ungaria), primele brute subscrise au crescut cu 10%, pana la 1,142 miliarde de euro. Regiunea Piete speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein si Turcia) a avut de asemenea o evolutie foarte favorabila, inregistrand o crestere de 23,9% a primelor brute subscrise, pana la 349 milioane de euro. 

La sfarsitul primului trimestru din 2024, rata de solvabilitate a grupului a fost de 262% (incluzand masurile tranzitorii), prin urmare s-a mentinut la un nivel foarte ridicat. Aceasta evolutie confirma inca o data capitalizarea puternica si soliditatea Grupului VIG. 

Perspective pozitive 

Conform recentei prognoze de primavara a Institutului de Studii Economice Internationale din Viena (wiiw), majoritatea tarilor ECE vor inregistra evolutii pozitive, in special noile state membre UE. 

„Luna mai 2024 marcheaza 20 de ani de la extinderea UE catre est. A fost una dintre cele mai importante decizii geopolitice ale Uniunii Europene si un pas important pentru VIG, deoarece am putut beneficia de economiile prospere din regiune. Suntem activi in opt din cele zece tari ale expansiunii estice si suntem lideri de piata in sase dintre acestea. Datorita diversificarii ample si de succes intr-o regiune in crestere, ne mentinem optimismul in ceea ce priveste evolutia afacerilor in 2024 si mai departe, in ciuda incertitudinilor geopolitice”, spune Hartwig Löger, subliniind accentul pus pe regiunea ECE. 

Pe baza rezultatelor din primul trimestru din 2024, conducerea VIG isi confirma obiectivul de a obtine profit inainte de impozitare in intervalul 825 milioane de euro - 875 milioane de euro pentru anul financiar 2024.

Informatii despre sistemul raportare:

Cifrele trimestriale privind activele nete, pozitia financiara si rezultatele operationale pentru trimestrele intai si al treilea sunt elaborate in concordanta cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS). Totusi, rapoartele pentru trimestrele intai si al treilea nu reprezinta rapoarte interimare in concordanta cu standardele internationale de contabilitate IAS 34. 

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul grup de asigurari in intreaga regiune a Europei Centrale si de Est (ECE). Peste 50 de companii de asigurari si fonduri de pensii din 30 de tari fac parte din acest grup cu traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii. Circa 29.000 de angajati ai VIG raspund nevoilor de zi cu zi ale celor aproximativ 32 de milioane de clienti. Actiunile VIG sunt cotate la Bursa de Valori din Viena din 1994, la Bursa de Valori din Praga din 2008 si la Bursa de Valori din Budapesta din 2022. Compania beneficiaza de rating A+ cu perspectiva stabila din partea reputatei agentii internationale de rating Standard & Poor’s. VIG colaboreaza indeaproape cu Erste Group, cea mai mare banca de retail din Europa Centrala si de Est.