1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Zeci de persoane au fost date disparute dupa ce o alunecare de teren a lovit provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei

Patruzeci si sapte de persoane au fost ingropate intr-o alunecare de teren care a lovit luni, 22 ianuarie, a.c., provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, informeaza presa de stat chineza, citata de France 24.

Alunecarea de teren a avut loc la 5:51 dimineata (2151 GMT duminica) in Zhenxiong, provincia Yunnan, a informat agentia de stiri de stat Xinhua, citand autoritatile locale.

Postul de stat CCTV a declarat că aproximativ 18 gospodării au fost îngropate în alunecarea de teren și că peste 200 de persoane au fost „evacuate urgent” din zonă.

Autoritățile au lansat un raspuns de urgenta care implica peste 200 de salvatori, precum si zeci de masini de pompieri si alte echipamente, potrivit CCTV citat de France 24.

Imaginile distribuite pe rețelele sociale de un post radio local prezinta echipele de interventie in salopete portocalii si casti, formand randuri in fata unei statii de pompieri, in timp ce fulgi de zapada se invarteau prin aer. Alte imagini i-au aratat pe salvatori scotand gramezi de molozi in care puteau fi vazute cateva bunuri personale.

Autoritatile nu au precizat imediat daca a murit cineva in alunecarea de teren.

Alunecarile de teren sunt frecvente in Yunnan, o regiune indepartata si adesea saracacioasa a Chinei, unde lanturile muntoase abrupte se intalnesc cu platoul Himalaya.

Temperaturile in Zhenxiong s-au situat in jurul valorii de minus patru grade Celsius (24,8 grade Fahrenheit) luni dimineata, au aratat datele meteo.

Nu a existat o explicatie oficiala imediata pentru ceea ce ar fi putut cauza alunecarea de teren. Eforturile pentru stabilirea posibilelor cauze sunt in curs, a informat Xinhua.

China s-a confruntat cu o serie de dezastre naturale in ultimele luni, unele în urma unor evenimente meteorologice extreme, cum ar fi ploile bruste si puternice.