1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

ALLIANZ Group: Profit operational de 4 mld euro in T1 2024, in crestere cu 6,8% fata de T1 2023

ALLIANZ Group a publicat miercuri, 15 mai, a.c., raportul de rezultate financiare care arata ca in primul trimestru al anului, grupul a realizat un profit operational de 4 mld. euro, in crestere cu 6,8% fata de T1 2023.

„Rezultatele solide ale Allianz demonstreaza calitatea principiilor noastre, importanta consecventei in strategia noastra si avantajul diversitatii de talente si competente din organizatie. Cresterea cu 5% a volumului de business si cu doua cifre a venitului net semnaleaza un inceput foarte bun al acestui an", a punctat Oliver Bäte, CEO, ALLIANZ SE.

"Evolutia solida a vanzarilor si a veniturilor nete in segmentul asigurarilor de proprietate si accidente indica echilibrul foarte bun intre crestere si disciplina in subscriere. In acelasi timp, dezvoltarea segmentelor de asigurari de viata si de sanatate confirma atractivitatea portofoliului nostru amplu de produse si servicii. Iar fluxurile nete din segmentul managementului de active, care au depasit deja in primul trimestru nivelul inregistrat in tot anul anterior, subliniaza calitatea business-ului nostru si valoarea pe care o oferim clientilor. Prin istoricul nostru demonstrat la nivel de profitabilitate, rezilienta si gestionare consecventa a capitalului, suntem partenerul de incredere preferat, mai ales in perioade de incertitudine accentuata si de schimbare accelerat”, a continuat el.

Potrivit raportului, profitul operational a fost puternic la 4 miliarde euro, fata de primul trimestru din 2023 cand acesta 3,7) miliarde de euro, in crestere cu 6,8%, impulsionat de segmentul de afaceri Property-Casualty si a fost in mare parte impartit in mod egal intre un rezultat crescut al serviciilor de asigurare operationala si un rezultat al investitiei operationale mai ridicat. 

Profitul operational a fost sustinut si de segmentul de afaceri Asset Management datorita veniturilor nete mai mari din comisioane si comisioane, in timp ce segmentul de afaceri Viata/Sanatate a obtinut un profit operational bun fata de nivelul de anul trecut.

Care au fost liniile de business cu cele mai mari cresteri, vedeti aici: https://www.allianz.com/en/press/news/financials/business_results/240515-allianz-1q-2024-earnings-release.html