1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Fitch a confirmat ratingul B+ cu perspectiva stabila pentru Euroins Bulgaria si a eliminat compania din RWN

Fitch Ratings a confirmat ratingul de soliditate financiara "B+", cu perspectiva stabila, companiei de asigurari Euroins AD (Euroins Bulgaria), cea mai mare subsidiara a Euroins Insurance Group AD (IG), parte a urohold Bulgaria AD. Acelasi rating a fost afirmat si companiei de reasigurare a grupului - EIG Re AD.

Pe 4 august, Fitch a anuntat ca a eliminat ambele companii din Rating Watch Negative (RWN). Acest lucru se datoreaza atat rezultatelor si performantei acestora, cat si evaluarii agentiei de rating potrivit careia afacerile entitatilor grupului raman stabile si dupa iesirea de pe piata romaneasca.

Euroins Bulgaria este unul dintre liderii pietei de asigurari din Bulgaria de 25 de ani si ofera, de asemenea, servicii de asigurare, prin sucursalele si reprezentantele sale, in Grecia, Polonia, Germania, Spania, Italia, Marea Britanie si Olanda. EIG Re este printre cele mai experimentate companii de reasigurare din Bulgaria si activeaza de mai bine de 20 de ani.

Potrivit Fitch, iesirea de pe piata romaneasca nu a slabit pozitia de piata a EIG, desi va reduce veniturile din subscrieri ale grupului. Agentia de rating se asteapta ca vanzarile operationale mai scazute sa fie compensate de profilul de risc imbunatatit al grupului. Rata de solvabilitate stabila a EIG de 132% la sfarsitul anului 2022 joaca, de asemenea, un rol important pentru evaluare, arata analiza Fitch.

La sfarsitul lunii iunie, Fitch a confirmat ratingul de credit "B" cu perspectiva stabila pentru compania-mama Eurohold si a eliminat participatia si din RWN al agentiei.