1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Gallagher Re: Dezastrele naturale au provocat pentru asiguratori costuri de 22 miliarde dolari in primul trimestru din 2023

Pierderile asigurate in urma catastrofelor naturale majore de la nivel global care vor fi platite din capitalul public sau privat de asigurari si reasigurari au atins 22 miliarde de dolari in primul trimestru al anului 2023, conform publicatiei Artemis care citeaza un raport transmis de Gallagher Re.

Coform brokerului de reasigurare, cele 22 de miliarde nu includ pierderile masive cauzate de cutremurele din Turcia si Siria, care sunt estimate ca ating o pierdere economica de 45 de miliarde de dolari.

"Cutremurul din Turcia a fost o reamintire dureroasa a vulnerabilitatilor semnificative care pot exista pentru viata si proprietate in urma evenimentelor seismice. In vreme ce sectoarele privat si public lucreaza impreuna pentru a dezvolta o societate mai rezistenta si mai adaptabila la riscul actual si viitor privind schimbarile climatice, este necesar ca toate tipurile de pericole naturale - nu doar cele meteorologice sau climatice, sa fie luate in considerare", a explicat Steve BOWEN, director stiintific al Gallagher Re.

In acelasi timp, Gallagher Re precizeaza ca un "decalaj semnificativ de protectie" a fost evident in primul trimestru, intrucat pierderile economice globale din catastrofe au ajuns la 77 de miliarde de dolari.

Mai multe evenimente sunt responsabile pentru pierderile mari, subliniaza Gallagher Re, printre care se numara pericolul de furtuna care este vazut ca cel mai mare contributor la pierderile pietei globale de asigurari si reasigurari din cauza catastrofelor naturale, cu peste 10 miliarde de dolari in primul trimestru.

"Cele mai mari pierderi obsevate in primul trimestru, inclusiv cele cauzate de furtuni puternice si evenimente legate de inundatii, au fost marcate de lacune notabile in protectia prin asigurare atat in tarile economice dezvoltate, cat si in cele emergente. Acest lucru evidentiaza oportunitatea continua de a dezvolta instrumente si produse care nu doar ca identifica si cuantifica riscuri, ci si sa faca progrese semnificative astfel incat sa asigure o protective echitabila pentru comunitatile din intreaga lume", spune Steve BOWEN.

Raportul Gallagher Re este disponibil aici.