1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Insurance Europe raspunde consultarii EIOPA privind problema decalajului de protectie impotriva catastrofelor naturale

Insurance Europe a publicat raspunsul sau la Documentul de lucru al Autoritatii Europene de Supraveghere a Asigurarilor si Pensiilor Ocupationale (EIOPA) privind problema decalajului de protectie impotriva catastrofelor naturale - diferenta dintre pierderile economice totale si suma acoperita de asigurare.

In raspunsul sau, Insurance Europe sustine importanta abordarii tuturor aspectelor legate de decalajul de protectie, inclusiv aspectele legate de cerere, si face apel la abordarea colaborativa. Realitatea schimbarilor climatice, care creeaza evenimente meteorologice tot mai severe si frecvente, face ca aceasta munca sa fie mai urgenta ca niciodata.

Cu toate acestea, industria subliniaza ca este crucial sa se evite o abordare de tip "one-size-fits-all" si ca orice solutie pentru reducerea decalajului de protectie ar trebui adaptata caracteristicilor unice ale fiecarei tari. In cele din urma, industria asigurarilor reitereaza ca reducerea decalajelor de protectie necesita o reducere urgenta a emisiilor de gaze cu efect de sera si ca exista, de asemenea, o necesitate urgenta ca autoritatile la toate nivelurile - nationale, regionale si locale - sa adopte masuri profunde de adaptare la schimbarile climatice pentru a reduce expunerea la risc.