1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Nicu MARCU a primit votul ...

Nicu MARCU a primit votul Parlamentului pentru functia de Presedinte ASF

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului l-a votat, miercuri - 24 iunie a.c., pe Nicu MARCU pentru ocuparea functiei de Presedinte - membru executiv al Consiliului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Acesta a fost audiat marti si a primit aviz favorabil din partea membrilor Comisiilor economice din Senat si Camera Deputatilor. El a primit 51 de voturi pentru, 6 voturi contra si o abtinere.

Astfel, "Comisia economica, industrii si servicii si Comisia pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat, impreuna cu Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare si Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, intrunite in sedinta comuna din data de 23 iunie 2020, au procedat la audierea candidatului inscris pentru ocuparea functiei de presedinte - membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, pe locul devenit vacant prin demisia domnului Badea Leonardo. Numirea noului presedinte - membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara se va face pe durata ramasa a mandatului inceput la data de 14 noiembrie 2018", se arata in avizul comun.

Membrii celor patru Comisii au luat act de faptul ca domnul Marcu NICU, unicul candidat, a depus declaratie pe proprie raspundere ca indeplineste conditiile prevazute la art. 9 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 93/2012, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 113/2013, cu modificarile si completarile ulterioare. Candidatul si-a prezentat activitatea, competentele profesionale si a raspuns intrebarilor adresate de membrii celor patru Comisii.

De la plecarea lui Leonardo BADEA la BNR, interimatul la sefia ASF este asigurat de Doina DASCALU, Prim-vicepresedinte al Autoritatii.

A.S.F. este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.