1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Noile dezvoltari necesita noi ...

Noile dezvoltari necesita noi strategii pentru succes in industria de asigurari

A spune simplist ca industria asigurarilor este in prezent in schimbare ar fi o subestimare semnificativa a impactului atator dezvoltari noi si conditii de pe piata. Astazi, furnizorii de asigurari se confrunta cu schimbari fara precedent, venind toate odata si ffind determinate de o gama larga de factori, se arata in raportul " Asigurarile intr-o industrie in schimbare" emis de EARNIX, un furnizor global de solutii inteligente pentru a transforma modul in care sunt gestionate asigurarile globale si bancile.

Confruntandu-se cu problemele lantului de aprovizionare, cu o inflatie in continua crestere, cu o dinamica diferita a fortei de munca post-pandemie, in conditiile schimbarilor climatice, in conditiile unei competitii mult mai agressive si a indeciziei privind tehnologiile emergente si multe altele, furnizorii de asigurari intimpina mult mai multe provocari decat oricand care vin simultan.

Pentru a ajuta executivii din industria asigurarilor sa inteleaga schimbarile din industrie si cum pot face fata cu succes acestor provocari, Earnix s-a asociat cu Market Strategy Group, LLC pentru a efectua o cercetare independenta cuprinzatoare, cu scopul de a descoperi toate aceste probleme si multe altele.

Raportul contine concluziile cheie ale sondajului efectuat pentru a arata cum gandesc si reactioneaza companiile de asigurari in fata unui asemenea numar mare de schimbari. De asemenea, evidentiaza oportunitatile reale pe care orice asigurator le poate pune in practica acum, nu doar pentru a supravietui in aceasta perioada de agitatie, ci pentru a prospera cu adevarat.

Dintre factorii care determina schimbarea in industria asigurarilor, raportul Earnix enumera urmatoarele:

  • Nesiguranta economica;
  • Asteptarile in continua evolutie ale clientilor;
  • Disruptiile generate de tehnologie;
  • Presiunile intense legate de costuri si concurenta;
  • Preocuparile legate de schimbarile climatice;
  • Noi implicatii in cee ace priveste reglementarea.

Concluzii cheie:

Intr-un mediu in schimbare rapida, executivii din industria asigurarilor trebuie sa-si imparta tot mai mult atentia pe mai multe domenii operationale pentru a exploata eficient forta si viteza schimbarii. 35% dintre executive cred ca factorii macroeconomici (de exemplu, inflatia, riscul de recesiune, cresterea ratelor dobanzilor si scaderea cresterii PIB) sunt tendintele cele mai semnificative care influenteaza schimbarea.

Mai multi asiguratori raporteaza ca alte tendinte, cum ar fi amenintarea atacurilor cibernetice si schimbarile climatice, sunt, de asemenea, factori importanti.

Dinamica fortei de munca post-pandemic este probabil sa se mentina. Aceasta va forta asiguratorii sa-si reevalueze strategia de a atrage si retine talentele de top, politicile de lucru la distanta si modalitatile de a permite angajatilor sa se concentreze asupra unor activitati mai captivante.

Furnizorii de asigurari se concentreaza acum pe profitabilitate in loc de crestere, in special in cee ace priveste promovarea inovatiei in companiile lor. Cu toate acestea, multi executivi raporteaza ca infrastructura lor actuala de IT reprezinta cel mai mare obstacol in calea inovatiei.

Acordarea unor servicii adaptate nevoilor clientilor ramane o prioritate clara pentru liderii din industria asigurarilor, cu toate ca doar 7% spun ca au implementat complet o strategie pentru a oferi solutii personalizate.

Tehnologiile emergente precum inteligenta artificiala si invatarea automata sunt cruciale pentru implementarea modelarii predictive, pentru stabilirea preturilor dinamice si in alte cazuri de utilizare critice.

Cititi intregul raport aici https://online.earnix.com/view/617226653/6/