1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Swiss Re isi completeaza capacitatea de a gestiona riscul de inundatii achizitionand Fathom

Swiss Re a achizitionat Fathom, un furnizor de top de informatii despre riscurile legate de apa si modele de inundatii, cu sediul in Bristol, Marea Britanie. Prin aceasta tranzactie, divizia Swiss Re Reinsurance Solutions obtine expertiza valoroasa si un set robust de produse, completandu-si astfel capacitatea de a gestiona riscul de inundatii - un factor major pentru pierderile in continua crestere din cauza catastrofelor naturale la nivel global.

Russell Higginbotham, CEO al Swiss Re Reinsurance Solutions, a declarat: "Suntem foarte bucurosi sa ne unim fortele cu Fathom in efortul nostru de a reduce decalajul de protectie pentru riscurile de catastrofe naturale, cum ar fi inundatiile. Cercetarea de varf si instrumentele inovatoare ale Fathom in acest domeniu creeaza sinergii excelente cu cunostintele noastre despre riscuri si capacitatile digitale ale Swiss Re. Sunt incantat sa urez echipa Fathom bun venit in organizatia Swiss Re si sa anticipam o colaborare de succes."

Potrivit celor mai recente date Swiss Re, industria de reasigurari/asigurari a acoperit aproximativ 40% din pierderile economice legate de catastrofele naturale in 2023, indicand un decalaj mare de protectie la nivel mondial. Swiss Re estimeaza ca, la nivel global, catastrofele naturale au cauzat pierderi asigurate de 100 de miliarde USD numai in acest an. Cel putin 12 miliarde USD din aceste pierderi asigurate totale pot fi atribuite evenimentelor legate de inundatii, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 30% fata de media anuala a ultimilor zece ani.

Modelarea avansata a datelor, impreuna cu instrumente si informatii stiintific robuste, permit profesionistilor in domeniul asigurarilor si gestionarii riscurilor sa inteleaga mai bine impactul inundatiilor asupra oamenilor, cladirilor si afacerilor. Fathom se dedica valorificarii expertizei sale in acest domeniu pentru a-i ajuta pe clientii sai sa identifice, sa analizeze si sa reduca eficient riscurile de inundatii. Colaborand strans cu Swiss Re Reinsurance Solutions, Fathom obtine acces la clientela Swiss Re si la expertiza sa indelungata in domeniul catastrofelor naturale.

Ca parte a acestei tranzactii, Fathom isi va pastra propriul brand si va continua activitatile sale bine-cunoscute de cercetare.