1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Swiss Re se retrage din Net-Zero Insurance Alliance

Swiss Re, al doilea reasigurator la nivel mondial, s-a alaturat Munich Re si Hannover Re si a rupt legaturile cu Net-Zero Insurance Alliance (NZIA), infiintata de Organizatia Natiunilor Unite.

Intr-o declaratie transmisa prin e-mail catre Reuters, Swiss Re a confirmat decizia de a parasi NZIA, dar nu a mentionat motivul care a stat la baza acestei decizii.

Hannover Re, al treilea cel mai mare reasigurator, a ales, de asemenea, sa nu-si prezinte motivele atunci cand a fost anuntata in aprilie plecarea companiei din NZIA. Alte doua nume importante - furnizorul global Zurich Insurance Group si reasiguratorul de top Munich Re - au plecat deja inainte de aceasta data.

Intre timp, Swiss Re a fost citata de Reuters: "Angajamentul nostru fata de strategia noastra de sustenabilitate ramane neschimbat".

Swiss Re este deja parte din strategia de sustenabilitate a grupului 2023-2025, care se aplica tuturor activitatilor de afaceri ale companiei. Potrivit informatiilor financiare referitoare la clima publicate de Swiss Re, compania isi propune ca, pana in 2050, sa reduca total emisiile de gaze cu efect de sera.