1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Un nou incendiu de vegetatie urias arde necontrolat de 10 zile in Grecia. Cel putin 20 de oameni au murit

Un incendiu de vegetatie urias arde necontrolat de 10 zile in nord-estul Greciei, cuprinand, pana in prezent peste 77.000 de hectare din teritoriu, fiind cel mai mare inregistrat pe teritoriul european din ultimii ani. Peste 20 de oameni au murit, iar un apicultor a pierdut peste 350 de stupi, informeaza publicatia internationala Reuters.

Sute de pompieri greci se lupta cu un incendiu urias care a ucis cel putin 20 de persoane in ultimele 10 zile, cel mai mortal incendiu din Europa de pana acum. In acelasi timp, de valurile de caldura record declanseaza incendii pe tot continentul.

Incendiul, care a inceput in apropierea orasului Alexandroupolis, a facut ravagii necontrolat in regiunea Evros, din nord-estul Greciei, alimentat de vanturi cu forta aproape de furtuna si temperaturi ridicate. Toate, cu exceptia uneia dintre victimele ucise pana acum, erau imigranti ilegali ascunsi in padure.

"Este definitia a ceea ce numim un mega incendiu", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Pavlos MARINAKIS, intr-o comunicare oficiala.

Serviciul Copernicus pentru Schimbari Climatice, sustinut de Uniunea Europeana, a declarat ca incendiul Evros a ars peste 77.000 de hectare de teren, facandu-l unul dintre cele mai mari de pe pamant european in ultimii ani.

"Am incercat sa udam putin pamantul cu furtunuri, pentru protectie, dar apa se evapora foarte repede", spune apicultorul Michalis TSOLAKIS, in varsta de 40 de ani, care a pierdut 350 de stupi in satul Kirki, din regiunea Evros. "Nu am reusit sa salvez absolut nimic", a continuat acesta.

Zeci de oameni au fost nevoiti sa-si paraseasca casele in toata Grecia, deoarece sute de incendii au izbucnit in toata tara.

De asemenea, reamintim ca in iulie, aproximativ 20.000 de turisti straini au fost evacuati din insula Rodos, unde un incendiu a ars statiuni si hoteluri.