1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIG: Actionarii au aprobat acordarea unui divident de 1,30 euro pe actiune

Cea de-a 32-a Adunare Generala Anuala a VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) s-a desfasurat la arena Wiener Stadthalle, pe 26 mai 2023.

In cadrul intalnirii, valoarea dividendului de 1,30 de euro pe actiune propusa de Consiliul Director si Consiliul de Supraveghere al Vienna Insurance Group a fost aprobata de Adunarea Generala Anuala. Aceasta corespunde unei rate de distribuire a dividendelor de 35,7% din profitul dupa impozitare si plata intereselor minoritare. Randamentul dividendului este de 5,8%.

Data ex-dividend este 30 mai 2023, data de inregistrare este 31 mai 2023, iar data platii dividendelor, 1 iunie 2023.

Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group, a prezentat Adunarii Generale Anuale o imagine de ansamblu a anului financiar 2022, un an de succes in ciuda provocarilor de ordin geopolitic si economic, precum si o imagine a stabilitatii businessului si capitalizarii puternice a Grupului. O inregistrare video a prezentarii este disponibila pe site-ul Vienna Insurance Group la adresa vig.com/annual-general-meeting. Dupa prezentare, Consiliul Director a raspuns intrebarilor adresate de actionari.

Peter THIRRING a fost ales membru al Consiliului de Supraveghere al VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe, mandatul sau incepand de la 1 iulie 2023. Nascut pe data de 20 iulie 1957, Peter THIRRING a studiat Dreptul si a lucrat in industria de asigurari din 1984, iar in Grupul VIG din 2016. Acesta va parasi Consiliul Director la sfarsitul actualului mandat, pe 30 iunie 2023, dar se va alatura Consiliului de Supraveghere al Grupului, punand in continuare la dispozitia VIG Group vasta sa experienta internationala si cunostintele in domeniul asigurarilor. Mandatul lui Peter THIRRING in Consiliul de Supraveghere va dura pana la finalul Adunarii Generale a Actionarilor in care vor fi luate deciziile privind descarcarea de gestiune pentru exercitiul financiar 2027.

Avand in vedere ca Heinz OHLER a renuntat la pozitia ocupata in cadrul Consiliului de Supraveghere incepand cu data de 30 iunie 2023, Consiliul de Supraveghere va fi format in continuare din 12 membri alesi de Adunarea Generala Anuala.

Deciziile Adunarii Generale Anuale au fost adoptate cu majoritate absoluta.